Annie Schreijer –Pierik ontving donderdag haar 2500-ste bezoeker in het Europees Parlement

Annie Schreijer –Pierik ontving donderdag in het Europees Parlement haar 2500-ste deelnemer van een van de bezoekersgroepen, die met de bus naar Brussel of Straatsburg reizen. Volgens de bezoekersdienst van het Europees Parlement is dit vrijwel zeker een record sinds de verkiezingen in 2014. De gelukkige bezoeker was Rianne Pelster- Mekenkmap, medewerker Burgerzaken van de gemeente Hof van Twente. De personeelsvereniging van de gemeente was met de bus naar Annie gereisd. Rianne kreeg een grote bos bloemen een feestelijk aandenken, uit handen van Annie. Sinds haar verkiezing in juni 2014 heeft Annie ruim 60 groepen in het Europees Parlement ontvangen. “Mijn verkiezingsslogan was: met Annie is Brussel dichtbij. Dat lukt goed. Een rondleiding en persoonlijke uitleg geven mensen een beter beeld over hoe de EU werkt en van de voordelen van Europese samenwerking.”

Naast de bezoekersgroepen heeft de Twentse Europarlementariër nog honderden personen apart ontvangen, plus groepen toegesproken die op andere manier het Europees Parlement zijn binnengekomen.
“Het is altijd bijzonder plezierig om zo vragen te kunnen beantwoorden en contact te houden”, zegt Annie Schreijer, lid van de Europarlementscommissies voor Landbouw, Milieu en Gezondheid en Visserij.
 
De bezoekers komen uit het hele land, allerlei lagen van de bevolking en van diverse organisaties. Onder hen ook vrouwenorganisaties, studenten en enkele schoolklassen.
 
De grootste groep die Annie ontving, was het Rijssens Mannenkoor. De mannen kwamen eind 2015 met echtgenoten en sponsors naar het Europarlement voor een concert: samen ruim 300 personen.
Annie gaat de komende tijd volop door met de ontvangsten. Nu al staan 21 groepen in de agenda voor 2018.