Bakkerij/boerderij “de Mulder” verkocht

Wie kent het pandje niet daar aan de Gorsveldweg, waar Herman ter Avest als laatste bakker tot circa 1985 zijn brood bakte. De liefhebbers van de overheerlijke slagroomtaart kwamen van heinde en ver. Pal aan de andere kant van de weg ligt de boerderij van Hennie Eetgerink (bijnaam de Mulder) . Het gehele complex is verkocht. Gerrit Eetgerink, broer van Hennie, verklaart: ”Het pand is overgenomen door investeerder Tonnie Eijsink. De bakkerij zal worden gesloopt, maar het woonhuis zal worden gerestaureerd. Dat was een eis van de gemeente. In het kader van de rood-voor-rood-regeling zal de rest eveneens verdwijnen. Achter de woning mag nog een huis bijgebouwd worden. Hennie, de huidige bewoner, heeft het huis aan de Gorsveldweg nummer 7 overgenomen van de familie Kleinsman”.

De bakkerij die tot 1985 in gebruik was

Rood-voor-rood
Rood-voor-rood met gesloten beurs (RvR) is een regeling waardoor het mogelijk wordt om een nieuwe woning in het landelijk gebied te bouwen. In ruil daarvoor moet onder meer een aanzienlijke oppervlakte aan schuren gesloopt worden.

Het hoofddoel van het RvR-beleid is het verbeteren van de ruimtelijke kwaliteit van het landelijk gebied: dus hoe het gebied eruit ziet.

Dit kan worden gerealiseerd door (land­schapontsierende) agrarische bedrijfsge­bou­wen te slopen en verbeteringen aan het land­schap. Voor de gesloopte bedrijfsgebouwen kunnen woningen in de plaats komen.