Ben Eshuis columnist Wegdamnieuws

Onze plaatsgenoot Ben Eshuis gaat met ingang van heden het ‘politieke’nieuws uit onze gemeente becommentariëren. Het is zijn bedoeling om vooralsnog eens per maand aan te geven wat de in gemeenteraad van Hof van Twente en in de rest van de politiek genomen besluiten concreet betekenen voor Hengevelde en omgeving. Daarmee is hij vanaf nu de politieke columnist van Wegdamnieuws.nl. Het eerste contact tussen de redactie van Wegdamnieuws en Ben dateert al van begin 2014. Hij wilde na zijn afscheid als wethouder van Hof van Twente echter eerst ‘gepaste afstand’ nemen van de politiek in de Hof alvorens aan de slag te gaan als columnist.Voor wie dat misschien nog niet wist Ben Eshuis is in totaal 26 jaar actief geweest in de politiek. Eerst 2 jaar als raadslid en fractievoorzitter voor het CDA in de voormalige gemeente Ambt Delden en vervolgens 24 jaar lang als wethouder in respectievelijk Ambt Delden, Hof van Twente, Haaksbergen en tenslotte weer Hof van Twente.

Overigens staat Ben Eshuis samen met Hester Maij uit Delden op de kieslijst van het CDA voor de komende statenverkiezingen. Deze verkiezingen vinden, zoals bekend, plaats op 18 maart aanstaande. Ben staat op nummer 10 van de kieslijst van het CDA.

‘Ik ga de komende vier jaar voor sociaal en economisch sterke steden en dorpen in een leefbaar en vitaal platteland’, aldus Ben Eshuis