BijdeB&B: ‘Een aanwinst voor Hengevelde’

De redactie van Wegdamnieuws kreeg (te lang geleden red.) een tip: ‘Weet je wel dan Hengevelde een aanwinst in de vorm van een Bed & Breakfast rijker is? De naam is BijdeB&B, de eigenaren zijn hele leuke mensen.”
Tijd om daar een kijkje te nemen. Na een meer dan hartelijke ontvangst en bezichtiging bij  ‘de aanwinst’ aan de koffie voor een gesprek met Judith en Koen.

Als jullie jezelf zou moeten voorstellen, hoe zou dat eruit komen te zien?
Judith: “Ik ben een spontane, creatieve en altijd bezige dame. Ik praat makkelijk, ik vertel hele verhalen vanuit mijn gevoel vol enthousiasme. Als mensen bij mij op bezoek zijn hoeven ze niet bang te zijn voor stiltes. Je kunt wel zeggen dat ik een open boek ben.
Ik zie BijdeB&B als een spannende nieuwe ‘hobby’ want ik heb een hele leuke baan als werkcoach bij KonnecteD in Deventer, waarbij ik cliënten met afstand tot de arbeidsmarkt probeer te ontwikkelen op allerlei vlakken. Maar ik heb energie genoeg voor deze extra persoonlijke onderneming.

Koen: “Ik ben meer een perfectionist. Ik kan echt gelukkig worden van koken en feestjes. Gezelligheid vind ik heel belangrijk, dat vind ik zo mooi aan deze buurt met onze buurtbank. Lekker ongedwongen en het kan daar wel eens laat worden!”

BijdeBnB: 'Een aanwinst voor Hengevelde'

Waar zijn jullie beiden opgegroeid?
Judith:Ik ben opgegroeid in Deventer en Koen in Ootmarsum. Bij Deventer denk ik meteen aan Deventer koek ha ha!
In deze stad organiseren ze veel leuke dingen; Dickens, de grootste boekenmarkt van Europa of Deventer op stelten. Het is heel levendig en gezellig. Maar als je het vergelijkt met Hengevelde dan heb je hier de rust en ruimte, maar vooral ook oprechte betrokkenheid. De buurt bijvoorbeeld, die vind ik heel sociaal, als ik een vraag stel in de groepsapp dan heb je binnen no time iemand die wil helpen.

Koen: “Noaberschap, dat voel ik hier ook echt hier. We woonden er nog niet eens, of de uitnodiging van het buurtfeest was al binnen. Het is hier echt ons kent ons, een beetje vergelijkbaar met Ootmarsum maar je moet zelf wel de eerste stap zetten. Dat werd ons door de makelaar gelijk al duidelijk gemaakt”.

Wat valt jullie het meeste op aan Hengevelde?
Judith: “Je hebt hier eigenlijk nagenoeg alles. Een veelzijdig ondernemend dorp, waar je nagenoeg alles kunt halen. Daarnaast een heel hartelijk dorp, waar we ons echt thuis voelen. We hadden er meteen een goed gevoel bij”.

Nog bijzondere ervaringen sinds de opening van BijdeB&B meegemaakt?
Judith:Ik had een Chinese gast waar ik niet mee kon communiceren, want hij kon dan ook geen Engels. Er was voor 5 dagen gereserveerd. Ik had hem ontbijt gebracht; brood, ontbijtkoek, boter, vleeswaren, zoet beleg, fruit, sap. De volgende dag bleek dat hij het brood en ontbijtkoek had opgegeten, maar voor de rest niets! Droog brood was blijkbaar niet lekker, want de  daaropvolgende dag had hij niets gegeten, behalve het fruit. Dag 3 was het zondag, dus ik toch maar eieren bakken, yoghurt én extra fruit gegeven. Ja, dat ging er wel in haha. Maandagochtend moest ik weer vroeg werken, dus geen tijd voor gebakken eieren. Wederom niets gegeten van het standaard ontbijt. Vanuit de Chinese cultuur klagen ze niet, dus heb ik de werkgever gebeld. Zonder ontbijt kan deze man toch niet werken! De werkgever vond mijn bezorgdheid heel attent. ’s Middags kwam hij met noedels en dumplings die we maar voor hem klaar gemaakt hebben. Op een Chinese manier “Thank you” met buiging zijn we vervolgens veelvuldig bedankt. Mooie ervaring rijker!

Ik zag op de website dat je in het buitenland had gewerkt. Waar was dat, in welke functie en hoe kijk je er op terug?
Judith:Ik heb studie Toerisme gevolgd. Tijdens de zomer heb ik eerst als au pair gewerkt in Engeland bij Manchester. En na het behalen van mijn diploma heb ik 5 maanden in Spanje gewerkt als allround camping medewerker. Toen wilde ik eigenlijk mijn eigen pensioen – camping of B&B gaan runnen. Maar ik ben vrij jong getrouwd en kreeg vroeg kinderen, dan ben je daar weer druk mee”. Daarna volgde nog een scheiding, een HBO studie en heb ik jarenlang mijn vader geholpen om voor mijn moeder te zorgen. Het heeft dan ook héél lang geduurd voordat mijn droom weer uit de ijskast kwam. Maar het is gelukt! Uiteindelijk toch weer beetje teruggekomen in het toerisme haha!”

Welkom!

Zijn jullie nog bij een organisatie aangesloten?
Judith:Nee, heel bewust nog niet. Ik werk nog 32 uur per week en ik wil het rustig opbouwen. Ik wil niet te vol zitten, dan ben ik non stop aan het werk”.

Wat willen jullie verder nog kwijt?
Judith:Mijn B&B heeft de focus op comfort, er is een heerlijke boxspring aanwezig. Een ruime en luxe regendouche, de koffie en thee krijgen ze van mij. Maar mijn gasten mogen vooral echt gaan genieten van de omgeving want die is gewoon ontzettend mooi. Prijstechnisch zit ik gewoon ontzettend goed. Ik hoef er niet van te leven, ik wil gewoon mijn gasten het naar de zin maken”.

Wat ik verder nog kwijt wil:
Judith:Ik kreeg een tip om contact op te nemen met Wendy Doeschot van Erve Groot Wegereef. Misschien dat we iets voor elkaar zouden kunnen betekenen. Zij gaf aan, dat ze mijn B&B dan wel eerst wilde zien voordat ze gasten doorstuurde. Nou, dat was mij een hartverwarmend bezoek. Ze kwam zelfs met tips waar ik echt wat aan had. Geweldig, dat kende ik in Deventer zeker niet. Daar zou je beschouwd worden als concurrent. Maar hier niet. De vanzelfsprekendheid dat we elkaar kunnen helpen, dat vind ik nou écht bijzonder!”

Ik ben blij met dit artikel in Wegdamnieuws en hoop uiteraard op veel nieuwe reserveringen. Ik ben er klaar voor!

Voor foto’s en meer informatie hierbij de website https://bijdebnb.jouwweb.nl/

Hieronder de tekst zoals vermeld op de website https://bijdebnb.jouwweb.nl/

‘Heel leuk dat ik jullie mag verwelkomen in ons mooie dorpje Hengevelde in Hof van Twente’

Toen ik jong was en mijn opleiding Toerisme afgerond had, had ik een droom: ik wilde een camping runnen of een pension openen in het buitenland of een Bed & Breakfast starten. Ik heb wel gewerkt in het buitenland, maar mijn echte dromen kwamen ‘later’ wel.  In plaats daarvan kwam er een vaste baan, een echtgenoot, kinderen, verplichtingen…. Vele herkennen dit vast wel. Dus mijn droom werd steeds meer een vage herinnering.

Na een uitgebreid kerstdiner in 2020 gingen mijn vriend en ik even buiten uitbuiken. Tijdens deze wandeling kwamen we een Te Koop bord tegen van een B&B. En zo vertelde ik dat dit altijd mijn droom was….. En van het één kwam het ander. Mijn droom kwam weer helemaal tot leven en dit keer gingen we er samen volledig voor! Eerst op huizenjacht en zo kwamen we in Hengevelde terecht. Na verkregen vergunning van de Gemeente kwam de verbouwing.  En nu is het dan zo ver….. BijdeB&B is klaar.  Ik ben er heel erg blij mee en ontzettend trots op.

Ik zie BijdeB&B als een spannende nieuwe ‘hobby’ want ik heb een hele leuke baan als werkcoach bij KonnecteD in Deventer, waarbij ik cliënten met afstand tot de arbeidsmarkt probeer te ontwikkelen op allerlei vlakken. Maar ik heb energie genoeg voor deze extra persoonlijke onderneming.

Hoop dan ook vele gasten te mogen begroeten en dat ze volop genieten van de ontzettend mooie, groene omgeving én van mijn comfortabele B&B. Ik wens jullie een fijne tijd toe hier in Hengevelde en zijn er vragen of wil je al een reservering maken? Stuur een WhatsApp bericht naar 06-42075840 of een mail naar bijdebnb@gmail.com en ik reageer zo snel mogelijk.

BijdeB&B is een combinatie van knus én comfort. Na een actieve dag kan je hier helemaal tot rust komen.

Geniet van de luxe regendouche, drink een drankje in het zithoekje of het kleine terrasje buiten. Of kijk nog even een film of serie terwijl je heerlijk ligt in de comfortabele boxspring. En de volgende ochtend kan je een lekker ontbijtje nuttigen in de koffiecorner. Klaar voor weer een nieuwe dag!

Wat kun je allemaal vinden in de B&B?

 • Badkamer: Luxe regendouche- Toilet (open) Wastafel Badhanddoeken groot (4), klein (4) en washandjes (4) Shampoo, conditioner en douchegel – Föhn – Badmat
 • Koffiecorner:
  Nespresso koffiezetapparaat – Waterkoker – Servies – bestek – Cupjes, thee, suiker, creamer
 • Mini koelkast – Keukenlinnen
 • Woon/slaapkamer:
  Boxspring 1.80 x 2.00m. (losse matrassen) Katoen-satijn dekbedovertrekken (2) Nachtkastje
 • Ladekastje- Twee stoelen – Tafel- Kapstok met kledinghangers
 • Overig:
  Airconditioner (koelen en verwarmen) Gratis Wi-FiTV met chromecast. Je gebruikt je eigen privé inloggegevens om op een bepaalde streaming diensten in te loggen waarop jij zelf al geabonneerd bent – SpelletjesReserve kussen en sprei

 

Bedankt en groetjes Judith & Koen