Bijzondere afsluiting voor groep 8 Petrusschool

De leerlingen die afscheid nemen van de Petrusschool en hun schoolcarrière voortzetten op het middelbaar onderwijs kennen een bijzonder, maar gezellig afscheid. Het kamp van groep acht ging door de coronatijd niet op de gewone manier door. Een overnachting met 35 kinderen was helaas niet mogelijk.
Maar de leerkrachten en de ouderraad hebben uiteraard gezorgd voor een alternatief. Gisterenochtend stond een grote bus van Ter Doest voor de school. De reis ging naar het Rutbeek. Daar werden ‘s ochtends vlotten gebouwd, waar uiteraard ook op gevaren kon worden.
Na een lekker lunchpakketje ging het alternatieve kamp al weer verder. Een heus survivalprogramma was een mooie uitdaging voor alle schoolverlaters. Het weer werkte perfect mee: de rest van de middag genoten de jongens en meiden van het water, de zon en het strand.

Vandaag ging het alternatieve kamp verder. Zoals het hoort bij een kamp: heel veel bosspelen, met natuurlijk fanatieke kinderen en valsspelende juffen.
Voorafgaand aan deze gekkigheid, was er eerst een moment om samen stil te staan bij de boom van Sepp. Heel mooi om hier met elkaar aandacht voor te hebben.

Tot slot was er een afsluitende vossenjacht. Eindelijk kon heel Hengevelde meegenieten van de jaarlijkse vertoning van verklede ouders en enthousiaste kinderen. Als afsluiting werden alle leerlingen en de vossen op de foto gezet. Het was dan geen ‘echt’ kamp, maar het waren zeer geslaagde dagen! Hieronder enkele foto's: