Daan Tuinte in gesprek met Koning Willem-Alexander: “Dat heb ik de Koning ook uitgelegd”

Onder grote publieke belangstelling is koning Willem-Alexander op bezoek geweest bij ROC van Twente in Hengelo, locatie De Gieterij. Daarna toog Willem-Alexander richting Thales en vervolgens verscheen hij op het CT-Storkcollege waar Daan op school zit. De koning bezocht de stad voor de viering van 150 jaar Techniekstad. Eén van de gelukkigen die in alle rust even met de Koning in gesprek mocht, was Hengeveldenaar Daan Tuinte. Hij vertelt: "Het was een ontzettende gave ervaring. Ik heb ongeveer drie minuten met hem gepraat aan tafel over mijn vervolgopleiding en hoe ik dat wil gaan doen. Maar ook alles was heel bijzonder, we zaten in een lokaal achterin de school en ontzettend veel beveiligers waren aanwezig. Ontzettend gaaf!".

Ik heb verder met hem gesproken over mijn opleiding waarin ik dus iets met ondernemen in de techniek wil doen, net als mijn vader. Alleen weet ik nog niet precies wat, maar ik heb bewust gekozen voor de profielen economie en techniek zodat ik voor beide een opleiding kan doen. Dat is ook de reden dat ik bij het groepje "Gericht kiezen" zat, die met Willem-Alexander mocht praten. Daar heb ik het dus vooral met hem over gehad en ook over wat die profielen inhouden. Tevens hangt dit samen met de keuzevakken die je kiest. Dat heb ik de koning ook uitgelegd."

"De planning van de dag was heel strak, iedereen die met hem mocht praten moest om 14:00 binnen zijn, de rest van de school om 14:30 want om 14:45 kon er niemand de school meer in of uit. Toen moesten wij daar met ons groepje wachten tot 16:15, want toen kwam de koning pas binnen. De rest van de school had gerepeteerd op een liedje welke ze gelijk na de opening zongen. In die tussentijd kwam er nog een politiehond langs voor het checken van explosieven en drugs. Om 16:20 kwam de Koning aan in een bus toen konden ze hem even zien rijden. Uiteindelijk kwam de Koning dus ook bij ons met een team vol beveiligers. Toen de koning eenmaal weg was bij ons, was het nog steeds wachten tot hij helemaal vertrokken was. Past toen pas konden we de school verlaten."

Na zijn bezoek aan Hengelo ging de koning op pad naar de volgende locatie: High Tech System Park/Thales. Daar maakte de koning een wandeling over de High Tech Campus. Daarnaast ging de koning in gesprek mensen uit het bedrijfsleven over thema's als duurzaamheid, digitale transformatie en innovatie.