De leukste uitjes voor tijdens de meivakantie

Nog even en dan is het weer zover, tijd voor de meivakantie. De kinderen hebben dan lekker een week of zelfs twee vrij van school en kunnen doen en laten waar ze zin in hebben. Alhoewel de meeste ouders dit vaak als een uitdaging zien, is dit helemaal nergens voor nodig, kunnen we je verzekeren. Wist je namelijk dat er ontzettend veel leuke uitjes te bedenken zijn, die echt niet alleen geld hoeven te kosten? Hoe leuk is het om bijvoorbeeld met de kids naar een speeltuin in de buurt van Hengevelde te gaan, waar ze vervolgens lekker kunnen ravotten? Wil je het helemaal goed doen, dan neem je toch gewoon je eigen eten en drinken mee? Hoe leuk is het om goed weer lekker met het hele gezin op de fiets te gaan? Niet alleen goed voor het milieu, maar ook leuker voor de kinderen. Zo hebben ze op het moment dat je op de fiets stapt, vaak als het idee dat ze erop uit zijn.

Ga met de kids naar de kinderboerderij

Hengevelde is een prachtig dorp waar genoeg te doen is voor de kinderen. Natuurlijk is het leuk om naar een pretpark of dierentuin te gaan, maar wanneer je dit tijdens de meivakantie iedere dag wilt doen, dan kost je dit flink wat geld. Niet erg, maar absoluut niet nodig. Zo kun je bijvoorbeeld gezellig met de kinderen een eind gaan wandelen in het bos of bezoek eens een kinderboerderij. Het leuke aan een kinderboerderij, is dat de kinderen vaak zelf de dieren mogen aaien en voeren, wat vooral voor de jongere kinderen een hele ervaring op zich is. Naast Hengevelde kun je ook in de omliggende dorpen naar de kinderboerderij, bijvoorbeeld naar de Höfte in Oldenzaal of het Wooldrikspark in Enschede. Mogelijkheden genoeg dus.

Lekker eindje fietsen

Het begin van 2024 is nog niet om over naar huis te schrijven, toch is de kans groot dat we tijdens de meivakantie echt wel een paar dagen krijgen dat de zon schijnt en het op zijn minst droog is buiten. Hoe leuk is het dan om gezellig met het hele gezin te gaan fietsen? Even afhankelijk van hoe oud je kinderen zijn, kun je ervoor kiezen om ze zelf te laten fietsen of bij je achterop te nemen. Zo kun je bijvoorbeeld samen naar de kinderboerderij fietsen, maar is het ook leuk om door de natuur te fietsen en een goed gevulde tas met lekkere dingen mee te nemen voor een picknick.

Spelletjes middag

Het kan voorkomen dat het even een dagje wat minder is. Niets aan te doen helaas, dat is het nadeel van ons prachtige koude kikkerlandje. Toch is er ook thuis genoeg te doen, zoals het organiseren van een spelletjesmiddag. Hoe leuk is het om met zijn allen gezellig te gaan sjoelen, kaarten of één van de vele andere spelletjes te gaan doen? Omdat de spanningsboog van de meeste kids niet bepaald groot is, moet je er wel rekening mee houden dat een spel zoals Monopoly misschien net even iets te hoog gegrepen is voor ze.