De Nije Stichting en Bakkerij Nollen zetten zich in voor eenzame ouderen

Zaterdag 8 december hebben vrijwilligers van De Nije Stichting twee bejaardentehuizen in Hengelo verrast met de Bollen van Nollen. De actie werd in samenwerking met Bakkerij Nollen bedacht om eenzame ouderen een hart onder de riem te steken tijdens de feestdagen.De helft van 85-plussers verwacht geen bezoek tijdens feestdagen. Helaas zijn de feestdagen niet voor iedereen de fijnste tijd van het jaar. Uit onderzoek van het Nationaal Ouderenfonds blijkt dat maar liefst een derde van de 70-plussers en zelfs de helft van de 85-plussers geen bezoek verwacht tijdens de feestdagen.‘Ik ben denk ik niet de enige die schrikt bij het horen van die aantallen. Niemand zou tijdens de feestdagen alleen moeten zijn’, vindt Debby Nijenhuis, oprichtster en eigenaresse van De Nije Stichting. Ze vervolgt haar verhaal: ‘Toen Vincent (eigenaar van Bakkerij Nollen) mij belde met de vraag of wij wilden helpen om een aantal bejaardentehuizen te verrassen met de Bollen van Nollen, heb ik direct ja gezegd. Ook de andere vrijwilligers van onze stichting waren direct enthousiast. Zowel Bakkerij Nollen als wij vonden het belangrijk dat er op de dag zelf voldoende tijd was om een praatje te kunnen maken met de ouderen. Dat is uiteindelijk wat echt meetelt. De oliebollen zijn slechts een lekkere bijkomstigheid’.
Een geslaagde actie
De vrijwilligers brachten een bezoek aan woonzorgcomplex Het Borsthuis en verpleeghuis Het Hof, beide gevestigd in Hengelo en onderdeel van Trivium Meulenbelt Zorg. ‘Het was geweldig om te zien hoe leuk de bewoners het vonden dat wij bij hen langskwamen. Het blijft mooi hoe je met iets kleins zoveel voor iemand kunt betekenen. Na afloop was iedereen het erover eens: dit was een geslaagde actie’.
Oliebollen voor het goede doel
‘De samenwerking met Bakkerij Nollen is voor ons heel waardevol. Ook dit jaar doneren zij een deel van de opbrengst van de Bollen van Nollen aan onze stichting. Vorig jaar werd hiermee een bedrag van €11.000 opgehaald! Mede dankzij dit bedrag kunnen wij blijven werken aan de kwaliteit van leven voor (ex-)kankerpatiënten’. Wil jij jouw steentje ook bijdragen aan het goede doel? De Bollen van Nollen zijn op 28, 29 en 31 december verkrijgbaar in alle tien Bakkerij Nollen winkels in Overijssel en Gelderland en bij diverse Jumbo-filialen. Binnenkort zijn ze online te bestellen via www.bakkerijnollen.nl.
 Over De Nije Stichting
De Nije Stichting zet zich in voor (ex-)kankerpatiënten en hun naasten om meer kwaliteit uit het leven te halen. Het Nije huis begon als een inloophuis voor iedereen die kanker heeft (gehad) én hun naasten maar is inmiddels uitgegroeid tot een centrum voor (na) zorg en ondersteuning.  Je bent welkom om te praten, maar ook voor een luisterend oor, een arm om je schouder, voorlichting, lotgenotencontact, therapie of een moment van rust en bezinning. Maar als je even niet bezig wil zijn met de ziekte en je zinnen wilt verzetten kan dat tijdens verschillende sportieve of creatieve activiteiten.
De bewoners en het personeel van Het Borsthuis in Hengelo genieten samen van de Bollen van Nollen die de vrijwilligers van De Nije Stichting kwamen langsbrengen.