De populaire meneer Maurice verlaat de Petrusschool

Afgelopen dinsdag is bekend geworden dat Maurice Ermen de Petrusschoolschool gaat verlaten. In de afgelopen weken heeft Maurice gesprekken gevoerd met De Uitvinding, een school in Enschede. Het gaat hierbij om een zogenaamde Steve Jobsschool, ook wel iPad school genoemd. Het is een school met een heel ander onderwijsconcept. Wegdamnieuws vroeg hem en enkele ouders om een reactie:
Maurice, wat is er voor jouw zo aantrekkelijk om te vertrekken naar De Uitvinding?
“Het is het onderwijsconcept en de visie wat mij heel erg aanspreekt, het vernieuwende lesgeven en op een hele andere manier je onderwijs invullen”.
Met welk gevoel vertrek je uit Hengevelde?

"Heel erg dubbel; blij met de nieuwe uitdaging, maar verschrikkelijk lastig om de Petrusschool en Hengevelde te verlaten, ik heb hier een geweldige tijd gehad en heb/had het hier ook heel erg goed. Ik ga de kinderen, collega's en ouders missen! Daarnaast is het wel leuk om tegelijk met mijn huidige, superleuke, groep 8 afscheid te nemen".

Wat zijn de bijzondere herinneringen aan je periode op de Petrusschool?
Vooral de band die je opbouwt met collega's en oud-leerlingen/klassen die ik heb gehad hier, die maakten het voor mij ook elke dag ontzettend leuk.

Hoelang heb je hier gewerkt?
Vanaf mijn eerste invaldagen ben ik altijd minimaal een aantal dagen in Hengevelde aan het werk geweest, nu alweer 6,5 jaar lang!

Wat wil je verder nog kwijt op Wegdamnieuws?
Dat ik het heel erg naar mijn zin heb gehad en de school&gemeenschap ga missen.

De ouders van de leerlingen uit groep 8 waren onverdeeld positief over leerkracht Maurice Ermen. Hieronder enkele reacties:

Hilke Brummelhuis:” Een leraar die wij zeker gaan missen in Hengevelde.  Iemand die tussen de kinderen stond duidelijk mee ging met de tijd en altijd uitdaging zocht in de zin van meedoen. Denk maar aan het project met Duurzaamheid in de Hof van Twente waar ze zelfs in de finale kwamen. Ik snap het wel dat hij een nieuwe uitdaging aan gaat. Maar wij in Hengevelde gaan een hele goeie leraar missen. Een van onze kinderen zei ‘zo'n super leuke leraar mag niet weg!”.

Inge Workel
:” Dat is jammer! Een betere leraar kun je niet krijgen. Alle drie mijn kinderen hebben ze meneer Maurice gehad. Alleen maar positieve verhalen!”

Wouter Ros
: “Als het echt zo is vind ik dat  een grote aderlating. Ik mag hem als persoon en als leraar erg graag! Een motivator die ons gaat verlaten. Las net dat hij naar de Steve Jobs school gaat. Past wel bij hem!”

Arend Zendman
:” Jammer als het waar is. Alle Kinderen liepen met hem weg”.

Arjan Wegereef
:” Erg jammer voor de Petrusschool. In mijn optiek een zeer goede leraar. De kinderen liepen met hem weg. Hij was ook altijd erg betrokken. Vooral bij de extra activiteiten die hij ondernam met zijn klassen op het gebied van multi media gebied. (app's, website, vlog's, filmpjes etc.) Die werden zeer gewaardeerd en zijn in mijn optiek zeer zinvol”.

Erwin ten Thije
: “Ik vind het erg jammer,  maar het is zijn eigen keuze en kan hem daar ook wel in begrijpen. Bjorn was altijd erg positief over Maurice, het was een fijne leraar voor hem en hij heeft er een dan ook super goed jaar door gehad”.

Ingrid ter Doest:"Jammer dat Maurice weg gaat! Voor hem natuurlijk een mooie kans maar de Petrusschool gaat hem missen!"

Ook leerkracht Herma klein Poelhuis zal de Petrusschool verlaten. Hierover later meer.