Fairtrade Hengevelde

Aan de weg vanuit Haaksbergen richting Hengevelde is nu te zien dat Hengevelde deel uit maakt van fairtrade Hof van Twente. Diverse bedrijven in Hengevelde hebben zich verbonden aan die campagne door fairtrade koffie en thee te gaan schenken of fairtradeproducten te verkopen. Zoals supermarkt COOP van Stefan Hemel met veel fairtrade producten in de winkel. Bij Ayurveda Twente aan de Goorsestraat en bij letselschadebedrijf Engberink en Kluijt doet men mee door fairtrade koffie en thee te schenken. We hopen binnenkort meer bedrijven in Hengevelde bereid te zien fairtrade koffie en thee te gaan schenken op de zaak.
Op de foto staan we nog in de pre-coronatijd gezellig dicht bij elkaar.

Onze geplande en deels al voorbereide activiteiten in de fairtrade week van 2 tot 10 mei komen rondom fairtrade en eerlijke kleding kunnen helaas niet doorgaan. Iedereen weet wat de spijtige oorzaak daarvan is. We hopen in het najaar veel activiteiten alsnog te kunnen uitvoeren.
 
Toch wel iets om vast te noteren: Op donderdagavond 22 oktober komt de fantastische musical Max Havelaar in de Reggehof! Een niet te missen gelegenheid om de oorsprong van de fairtrade gedachte verbeeld te zien. Fairtrade en het keurmerk Max Havelaar zorgt ervoor dat kleine boeren in ontwikke-lingslanden een eerlijk loon naar werken krijgen waar zij van kunnen leven en hun kinderen naar school kunnen in plaats van mee moeten werken. Dit voorjaar zijn de voorstellingen afgelast, maar we gaan er vanuit dat het najaar weer alle kansen biedt.
Fairtrade werkt aan 10 van de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen van de verenigde Naties, de Sustai-nable Development  Goals  (SDG). Kijk eens op: www.sdgnederland.nl  De gemeente maakt een goed begin op weg naar een global town. Binnenkort volgt meer nieuws over de SDG gemeente.
Doe ook mee en koop fairtradeproducten in supermarkt en Wereldwinkel, dé winkel voor fairtrade en duurzame cadeaus. Juist nu in de coronatijd is het nog harder nodig.
Fairtrade!  Wat anders?
____________________________________________________________________________________