Goede doel Kroamschudd’n Hengevelde in acute problemen

Nije Huis Hengelo moet per direct op zoek naar vervangende locatie

Het Nije Huis in Hengelo moet per direct op zoek naar een tijdelijke locatie. Het centrum dat mensen met kanker ondersteunt en begeleidt, heeft te maken met een acuut vochtprobleem en heeft het pand aan de Beursstraat per direct gesloten.

Het probleem begon met wateroverlast, maar is nu zo erg geworden dat Het Nije Huis heeft besloten om meteen te vertrekken uit het centrum. Een verhuizing stond al op de rol: in de zomer van 2018 gaan Debby Nijenhuis en haar team van vrijwilligers verder in de Nije Hoeve, op het Gezondheidspark in Hengelo. De Nije Stichting is dit jaar het goede doel van Kroamschudd'n in Hengevelde. Het is natuurlijk erg vervelend voor de betrokkenen. Voor ons als organisatie van het Kroamschudd'n een extra stimulans om onze uiterste best te doen een mooi bedrag straks te kunnen overhandigen, aldus Don Wentink (mede organisator).

Nog geen oplossing

Door het vochtprobleem moeten de begeleiders nu zo snel mogelijk een tijdelijke locatie zien te vinden, want een vervangend pand is er nog niet. "We hebben deze beslissing helaas moeten nemen, terwijl we nog geen zicht hebben op een tijdelijke locatie", zegt Debby Nijenhuis.

"Naar verwachting gaan de herstelwerkzaamheden drie tot vier maanden in beslag nemen. Daarom hebben we besloten om per direct onze deuren te sluiten, omdat we dagelijks een kwetsbare doelgroep ontvangen en geen enkel risico willen nemen", gaat de directrice verder. "Dat raakt me natuurlijk diep, want we brengen onze gasten in onzekerheid. Onze deur staat normaal juist altijd en voor iedereen open en nu moet ik hen vertellen dat ik niet weet wanneer we waar weer open gaan."

Kerstfair in schouwburg

Het Nije Huis is ook op zoek naar ruimte voor de inboedel en 150.000 vlaggetjes die overal ter wereld zijn gehaakt voor het wereldrecord dat De Nije Stichting op 13 maart wil gaan verbreken. De Kerstfair die Het Nije Huis op 10 december organiseert kan wel doorgaan dankzij de Schouwburg Hengelo. Debby Nijenhuis: “Toen ik Raoul Boer van de Schouwburg Hengelo belde met de vraag of hij ons kon helpen, twijfelde hij geen moment. Geweldig om zo’n fijne buurman te hebben.”

Bron TC Tubantia