Goede opkomst en een gezellige sfeer: pop-up vaccinatielocatie in Hengevelde

Afgelopen woensdag was het dan zover: De mogelijkheid voor corona vaccinaties in kulturhus de Marke. Met mondkapjes, vragenlijst en ontsmettingsmiddel, het leek alweer lang geleden. Tussen 13.30 – 19.30 uur konden mensen naar binnen lopen om een coronaprik te halen. De opkomst was hoog, vertelt vaccinatiecoördinator Hanneke van GGD Twente:
“In totaal zijn er die dag 259 prikken gezet. De dag verliep goed, de mensen waren vriendelijk wat zorgde voor een goede sfeer.”
Grootste deel van de bezoekers waren 60 jaar of ouder. Het merendeel van de gezette prikken waren booster- en herhaalprikken. Dit is te verklaren door het advies voor 60-plussers om een herhaalprik te halen.

GGD Twente staat met pop-up vaccinatielocaties door heel Twente. Zo krijgt iedereen die dat wil, de mogelijkheid om zich dichtbij huis te laten vaccineren tegen corona. Bij de pop-up locaties kun je zonder afspraak terecht voor een coronaprik en voor vragen over vaccineren. Woensdag 27 juli was bij het kulturhus de Marke in Hengevelde een pop-up locatie.

Wil je ook een coronaprik? Bekijk dan eerst www.ggdtwente.nl/coronaprik of je (alweer) een prik kunt halen. Op www.ggdtwente.nl/vaccinatielocaties staat een overzicht van alle vaccinatielocaties waar inwoners zich met en zonder afspraak kunnen laten vaccineren tegen corona.