Gratis moestuintjes voor Hengevelde kinderen

Op zaterdag 28 maart kan de jeugd uit de Hof van Twente tot met 12 jaar gratis moestuintjes halen bij de Stadslandbouw Hof van Twente. De afhaaltijd is tussen 10:00 en 12:00 uur!

De moestuintjes zijn door Albert Heijn Brandenbarg uit Goor beschikbaar gesteld. Ieder kind krijgt maximaal 20 bakjes. Door ter plekke onderling te ruilen kun je de 20 verschillende plantzaden thuis opkweken. Zo zijn er diverse soorten bakjes met sla, andijvie, tomaten, tijm, lente, uit etc. Op een speelse wijze maak je kennis met het kweken van groenten en kruiden. Niet alleen thuis maar ook met je klas is de verzorging een leuke bezigheid.

Bij voldoende animo stelt de Stichting Stadslandbouw Hof van Twente grond beschikbaar om de opgekweekte plantjes uit te planten. De tuinders in spe moeten dan natuurlijk wel zelf de plantjes blijven verzorgen. Wees er snel bij, want op=op!!

Eind mei, begin juni organiseert de Stichting een groente ruilmarkt. Een moestuinder die teveel sla heeft en geen andijvie, kan dan deze ruilen met iemand die te veel andijvie heeft en geen sla. Deze groente ruilmarkt is voor alle -jonge en oudere-moestuinders toegankelijk. De groenten die deze dag overblijven gaan naar de Voedselbank Midden Twente.

De locatie van de Stadslandbouw Hof van Twente is Kerkstraat Goor, achter het Avia tankstation.

Over De Stichting Stadslandbouw Hof van Twente

De Stichting stadslandbouw Hof van Twente heeft als doelstelling verse groenten te verbouwen voor onder andere de voedselbank Midden Twente. Deze doelstelling wordt vrijwilligers uit alle lagen van de bevolking mogelijk gemaakt. Heeft u ook groen(t)e vingers of wilt u deze krijgen, sluit u zich dan bij ons aan om nog meer verse groenten voor de Voedselbank te produceren.