Peter Roorda: “Kom ze supporten zaterdag vanaf 20.00 uur in Herberg de Pol Diepenheim!”

Heroes inn, dat plaats vindt op zaterdag 25 januari is één groot muzikaal feest met talentvolle artiesten uit Diepenheim en de omgeving. De aftrap is met de Hengeveldse formatie Blue Jays ((Anouk Kiezenbrink, Anouk Wentink-Tuinte, Debbie Kiezenbrink, Jolande Sak, Marije ten Vergert-Pelle en natuurlijk Frank Slijkhuis), het slot wordt verzorgd door Around 69.  (Nico Bebseler- John ten Heggeler - Jörgen Peerik- Marcel Wolterinck - Marcel Keizer)
Oud Hengeveldenaar Peter Roorda over zijn rol bij Heroes inn:
 
Tributes
Drie jaar geleden ben ik benaderd door de muziek commissie van de Heerlijckheid om mee te denken over de muzikale programma invulling van de Heerlijckheid. De Heerlijckheid verzorgde allerlei verschillende programma's meestal in Herberg de Pol in Diepenheim. Enkele daarvan zijn; Literatuur, cabaret dans en dus ook muziek. Enkele dingetjes waar ik in mee mocht denken waren onder andere een tribute Irish Rock, tributes van Thin Lizzy en Rory Gallager. Maar ook Absolutly Floyd kwam bij ons uit de koker.
 
Deepse Avond
Twee jaar geleden hebben we een erfenis van onze voorgangers voortgezet; De Deepse avond. Dit waren altijd lokale Diepenheimse artiesten die dus dan het podium van de Pol ter beschikking kregen om hun kunsten te vertonen.Enkele namen de Bössels,DD Murphy, Ondiep Sanne Kleinhorsman bekend van de voice. Echter hebben we bedacht om de Deepse avond van een andere naam te voorzien.
Local Heroes inn de Pol dus!
(Dubbel N verwijst naar herberg).
Dit om lokaal talent in de omliggende dorpen de kans te bieden ons podium te bestijgen. En hier mee dus ook bezoekers te trekken uit de omliggende dorpen.
Dan zijn er nog plannen om ook een junior versie van Local Heroes inn de Pol te organiseren dit omdat in omliggende dorpen best veel jeugdig talent op muziekgebied zit. Zodat ook hun kunnen proeven aan een professioneel podium.
Dan hebben we voor komend jaar nog een Herman Brood tribute in de planning.
 
Zaterdag
En dus aanstaande zaterdag uit Hengevelde de Blue Jays en Around 69 uit Hengevelde en de band HET uit Goor.
Kortom een muzikaal programma met leuke acts uit de omgeving.
Kom ze supporten zaterdag vanaf 20.00 uur Herberg de Pol Diepenheim
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Hieronder de tekst van de website van het Diepenheimse cultuurcentrum:

<<Blue Jays

Om 20.00 uur trappen de muzikanten van Blue Jays uit het naburige Hengevelde af. Na hun optreden op Garden Songs gevolgd door Liedjes in de Herberg kennen zij inmiddels de weg naar het Cultuurcentrum. Vijf dames, twee heren en een scala aan (semi-)akoestische instrumenten. Samen goed voor een fijne start vol country, rock en americana covers uit de jaren ’70 tot nu. Dat de leden van Blue Jays al ruim twintig jaar muziek maken met elkaar is te merken op het podium. Laat je verrassen en waan je voor even in Nashville.

Om 21.30 uur volgt HET uit Goor. Zoals ze zichzelf omschrijven: “een bandje met oude muzikanten in spé”. Op geheel eigen wijze, brengen ze nummers uit de jaren ’60 en ’70, maar ook Nederlandstalige nummers van alle tijden ten gehore. De bandleden Hein, Ernst, Antonio, Laura en Marlin delen de passie voor zingen en muziek maken, het liefst met de gitaar, banjo, mandoline, dwarsfluit en mondharmonica. Geniet, dans, swing en zing mee!

<<Around 69

Om 23.00 uur is het de beurt aan Around 69, zij leveren old school Rock ‘n Roll uit de fifties, sixties en seventies. Haal jeugdherinneringen op met onder meer Chuck Berry, de Rolling Stones, The Beatles en Johnny Cash.

Tussentijds en nadien zorgt het dj-duo Tommas en Joost voor de muziek.