‘Het was een geweldige dag, jammer van Gerard’

Na afwezigheid van drie jaar is op donderdagochtend de Elastiekenkoers van start gegaan vanaf het Kaasplein in Markelo. 200 wielrenners, waarvan vijf Hengeveldenaren kronkelden de hele dag door de gemeente om in Goor te eindigden. Ook Hengevelde werd aangedaan middels een tussenstop bij hoofdsponsor Tuinte. In Goor was rond de klok van 19.00 uur, in de stromende regen het onthaal van de ‘vele helden’ op de fiets. Na aankomst werd het bedrag bekend gemaakt dat bij elkaar is gefietst en dat loog er niet om. Maar liefst 87.369,67 kan worden besteed aan diverse goede doelen in de Hof van Twente. .KLIK HIER VOOR FOTO’S

Een minpunt was de valpartij van Hengeveldenaar Gerard Pierik. Geen hersenletsel gelukkig,  bleek na een scan, hij is al wel weer thuis gelukkig . Hij baalt enorm omdat hij niet uit kon fietsen, maar het had veel erger kunnen aflopen. Een aantal Wegdammers aan het woord:

Jan Semmekrot:
“Het was een geweldige dag met een hele mooie route door de Hof van Twente. We hebben erg genoten. Helaas hadden we na 14.30 uur veel regen maar dit mocht de pret niet drukken. Erg jammer is dat Gerard Pierik is gevallen ik wens hem veel beterschap en dat hij snel mag herstellen.”

De aankomst in Goor

Martijn Tuinte “Echt een topdag gehad. Het was super georganiseerd. Nu moe maar voldaan aan het bier. En met de beentjes gaat het goed!  Ik heb meer last van de polsen en nek.

Ondanks de regen een fantastische ambiance bij binnenkomst in Goor
Links Martijn Tuinte en rechts Bart Oude Rikmanspoel (Excuses voor de slechte kwaliteit van de foto)

Bart Oude Rikmanspoel:
“Het was een mooi en goed georganiseerde tocht. Jammer van het slechte weer vanmiddag maar al met al een super mooie ervaring. De beentjes  zijn in ieder geval nog redelijk goed, uiteraard kun je wel merken dat we wat gedaan hebben
De stop bij Tuinte was top,  werden we goed ontvangen. Veel mensen langs de weg en bij Tuinte,  binnen de  zanger Justin Tonnema! Het  was gezellig en het eten was goed geregeld!”

De aankomst van Marcel Tijhof
Zanger Justin Tonnema tijdens de tussenstop bij hoofdsponsor Tuinte

Met eerdere edities waarin meer dan €600.000,- aan gelden bij elkaar werd getrapt, hebben de deelnemers al meerdere prachtige initiatieven kunnen bekostigen. Voorbeelden hiervan zijn onder andere een dolfijnen therapie, een snoezelbad en professionele ondersteuning van rolstoeltennisser Maarten ten Hofte.

De opbrengsten van de Elastiekenkoers 2023 zullen wederom worden besteed aan lokale initiatieven binnen de Hof van Twente. Burgemeester Ellen Nauta van de Gemeente Hof van Twente gaf vanmorgen samen met de Markelose rallyrijder Erik Wevers een speciaal ‘startschot’ voor de koerstocht en sprak haar waardering uit voor de inzet van de deelnemers. Het peloton vertrok rond de klok van 8.00 uur vanaf het Kaasplein met aan kop de rallyauto met aan het stuur Erik Wevers en bijrijder Ellen Nauta richting de Markeloseberg. 

Langs de route van de Elastiekenkoers warener diverse rustpunten binnen Hof van Twente en aanmoedigingszones waar toeschouwers en supporters de deelnemers konden aanmoedigen.