Höfte december online: Einde aan tradities?

De decembermaand is bij uitstek een maand vol cultuur en tradities en brengt dus een aantal toekomstige dilemma’s mee voor ons. Roetveegpiet, of niet?
De kerstboom, mag dat nog wel? Om te beginnen wordt er een half bos Hengevelde ingebracht. En als het wel mag, dan toch niet voor 5 december toch? Die traditie is in Hengevelde in ieder geval van de baan. Vele kerstversieringen prijken al in diverse voortuinen: Dat zijn enkel mensen die afkomstig zijn van buiten het dorp” zei een Wegdammer deze week. Is dat zo?
In ons dorp merk je niet veel van de zwartepietendiscussie. Maar: Bij de intocht waren voor het eerst de Roetveeg Pieten! Jammer? Is dat zo?

65 procent wil een verbod op vuurwerk

Voorstanders van een algeheel vuurwerkverbod zijn er in ruime mate. Onderzoeksbureau I&O Research becijferde vlak voor kerst 2022 dat 65 procent van de Nederlanders voorstander is van een verbod op het afsteken van vuurwerk door particulieren. Veel partijen willen zich (nog) niet branden aan deze kwestie: of dat nu is vanwege het idee dat het afschaffen van zo’n feestelijke traditie buitenproportioneel is, dat een verbod niet werkt of uit vrees voor verwijten van betutteling.

Mensen die voor zo’n verbod zijn, putten hoop uit de langzame uitfasering van zwarte piet. Jammer? Is dat zo?

Fijne Sinterklaas, Kerst en Oud en Nieuw!

KLIK HIER voor de nieuwe Höfte of op het icoontje bovenaan deze site