Höfte oktober online: Wel en geen kleur

Daar is hij weer, de Höfte van oktober 2023. De maand die guur en koud kan zijn terwijl de bladeren aan de bomen verkleurd zijn.

Geen kleur
Voor je het weet is het weer november, maar als je buiten naar de bomen kijkt lijkt het qua kleur nog hartje zomer. Hoe komt het dat de bladeren aan de bomen nog zo groen zijn? Als je afgelopen weekend tijdens je herfstwandeling op zoek ging naar prachtige bruine en rode bladeren, werd je waarschijnlijk al snel teleurgesteld. Veel bomen zijn nog groen en vol in blad.

Dat de bladeren nog niet zijn verkleurd heeft te maken met het warme weer. Bovendien blijft nachtvorst uit, waardoor de bladverkleuring heel traag op gang komt. Pas wanneer het kouder wordt, verliezen bomen hun bladeren. Dit doen ze omdat ze anders uitdrogen als het gaat vriezen. Ze kunnen namelijk geen vocht meer opnemen, terwijl bladeren vocht blijven verdampen.

Wel kleur
Kleur is er al wel in Hengevelde, het groen en geel won allemaal in het afgelopen weekend: WVV, WHC en Cupido. De kleur begint ook te komen bij de Höftemennekes met de aankondigingen van de kaartenverkoop van de revue en:
Wie o wie worden de nieuwe Jonkheer & Jonkvrouw + adjudanten van Carnavalsvereniging de Höftemennekes?

We gaan het zien, een kleurrijke maand gewenst!