Ingezonden: ‘Gevaarlijke situaties vanwege parkerende ouders’

Er zijn meerdere klachten bij de redactie binnen gekomen over parkeergedrag van mensen die de kinderen ophalen van de Petrusschool:

De boete voor parkeren op de stoep bedraagt in 2022 €100, exclusief administratiekosten

“Ik heb wat foto’s van het parkeren van de auto hier voor op de stoep, het is levensgevaarlijk voor iedereen. En vooral de ouderen die er met een rollator langs willen of over willen steken zoals vaak aan de orde is . Maar het is ook gevaarlijk voor school kinderen die bang zijn om over te steken om naar school te gaan. De politie is er van morgen ook al geweest het is gewoon te gevaarlijk!

In Nederland is het niet toegestaan om je auto op de stoep te parkeren. Volgens de wetgeving is het alleen toegestaan om je auto in een parkeervak te parkeren, of aan de rijbaan. Uiteraard is elke situatie uniek en zijn er ook uitzonderingen. Het parkeren op de stoep is dus verboden en je kunt hier een boete voor krijgen.

Boete op de stoep parkeren

De boete voor parkeren op de stoep bedraagt in 2022 €100, exclusief administratiekosten. Deze boete valt onder de noemer fout parkeren. In meerdere situaties kan deze boete uitgeschreven worden. De boete kun je krijgen van de politie, maar ook van toezichthouders.

Mag je met twee wielen op de stoep parkeren?

Nee, je mag niet met twee wielen op de stoep parkeren. De wetgeving in Nederland schrijft namelijk letterlijk voor dat je in een parkeervak moet parkeren of aan de rijbaan indien dit mogelijk is. Met twee wielen op de stoep parkeren is daarom ook niet toegestaan.