Ingezonden: Maaike zoekt collega’s voor Buurtzorg Bentelo

Ik ben Maaike Legtenberg, 20 jaar en ik studeer de opleiding verpleegkundige aan het ROC van Twente. Ik loop stage/werk bij buurtzorg Bentelo. Ik merk dat buurtzorg heel onbekend is als thuiszorg organisatie. Ik dacht zo: Leuk om een stukje te schrijven over Buurtzorg op Wegdamnieuws. In verband met personeelstekort om zo meer bekendheid te maken.

Als stagiaire MBO verpleegkunde heb ik in de afgelopen 4 jaar al meerdere stages gelopen. Ik heb veel andere leuke organisaties gezien en nu loop ik stage bij Buurtzorg Bentelo en omstreken. Ik merk dat Buurtzorg Bentelo een zelfsturend team is waar ik mij thuis voel.

Buurtzorg is een thuiszorgorganisatie die met kleine teams, bestaande uit (wijk)verpleegkundigen en wijkziekenverzorgenden, verpleegkundige zorg levert aan huis. Bij Buurtzorg werken we zonder managers. Dit betekent, dat we zelf verantwoordelijkheid nemen voor ons werk en dat we elkaar helpen waar nodig. Dit maakt dat ik mij echt betrokken voel bij de zorg die we geven. Daarnaast kan ik mijzelf ontwikkelen als verpleegkundige.

Door mijn stage bij Buurtzorg heb ik veel geleerd over hoe ik moet omgaan met mensen die zorg nodig hebben. Ook hoe ik hen het beste helpen, organiseren en begeleiden.

Ik ga binnenkort afstuderen en ik ben van plan om bij Buurtzorg e.o. aan het werk te gaan. Ons team heeft een groot werkgebied, waaronder Hengevelde. Wat ik zo leuk vind is dat ik in Hengevelde woon en hier ook zorg mag verlenen; ons kent ons. Ik hoop dat mensen na het lezen van dit stukje net zo enthousiast zijn als ik om bij buurtzorg te komen werken. Op dit moment zijn wij op zoek naar een enthousiaste verpleegkundige of verzorgende voor 12 tot 24 uur voor ons team. Lijkt het je leuk om het buitengebied van Bentelo, Hengevelde en Beckum te werken, solliciteer dan nu! Je wordt dan onderdeel van een klein, maar enthousiast team, met uitstekende arbeidsvoorwaarden zoals een leaseauto en een meer dan marktconform salaris.

Maaike Legtenberg