Ingezonden: Wat is de status van Muziekvereniging Amuzant?

De redactie van Wegdamnieuws heeft in de afgelopen maanden meerdere vragen gehad over de status van Amuzant, ooit de trots van de Hengeveldse muziekliefhebbers.
Muziekvereniging Amuzant is niet meer, opgericht op 22 oktober 1984 en in juni 2023 opgehouden te bestaan. Vele oliebollen zijn er over de toonbank gegaan om de boel in leven te houden. Vele subsidies van de Zomerfeesten zijn er aan besteed maar het mocht niet baten.

Wegdamnieuws kreeg vragen als:
• Wat staat er op de rekening van Vrienden van Amuzant?
• Wat gaat er met de vele instrumenten gebeuren die zich al dan niet bij de leden bevinden?
• Wat maakt het dat er nagenoeg geen communicatie is?

 

Vele oliebollen zijn er over de toonbank gegaan

Op de website van Amuzant is te lezen

Amuzant stopt
Waarschijnlijk had u het al bij gerucht vernomen: Amuzant stopt. De vereniging wordt opgeheven op 31 december 2023. Er zijn geen repetities en optredens meer van het orkest. De muzieklessen gaan door tot 1 januari 2024.
Het is wel belangrijk dat “muziek” in Hengevelde blijft. Hoe dat vormgegeven gaat worden is nog niet duidelijk.
Amuzant vraagt bij deze de oud-leden die nog een instrument van Amuzant thuis hebben deze in te leveren bij Lonneke Mooren, Bomhof 17, Hengevelde. Neem daarvoor contact op met Lonneke, telefoon 06-40109914 of stuur haar een berichtje: lonnus23@hotmail.com.

In juni van dit jaar heeft de redactie van Wegdamnieuws al het een en ander bij Amuzant neergelegd, de enige reactie tot nu toe was:
“We trekken de stekker er niet uit. We zijn in overleg met gemeente en muziek school over een andere vorm. We hebben nog 42 leerlingen en willen die graag muziek blijven geven. Even wachten op de gemeente en muziekschool”.

Even is nu bijna 4 maanden……………