Jaaroverzicht 2019: Januari t/m maart

Het einde van 2019 nadert en dat betekent dat we de laatste dagen van het jaar een jaaroverzicht in beeld brengen, met elke dag herinneringen uit afgelopen jaar. Dit kan een opvallend bericht zijn dat we hebben geplaatst, of een bericht dat enorm goed gelezen is. Vandaag deel 1, hierin nemen we het eerste kwartaal van 2019 onder de loep. We beginnen met visnieuws, want Hengevelde kent namelijk een Nederlands kampioen in deze sport:
Het jaar begon goed voor Hengeveldenaar Hans Arkink, hij werd op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Hof van Twente namelijk gehuldigd aangezien hij Nederlands Kampioen IJsvissen was geworden.

Dat gebeurde in het voorjaar van 2018 al. Vrijdag 16 februari gingen de 15 deelnemers van start. Met een temperatuur van -8 en een mooie dikke ijsvloer waren de omstandigheden optimaal. In de nacht was er een mooie witte deken van sneeuw ontstaan, wat zorgde voor mooie winterse plaatjes. Hier bleek Hengeveldenaar Hans Arkink de allerbeste, hij haalde uit het 20 cm grote gat de meeste forellen. Hij werd Nederlands Kampioen IJsvissen 2018 met 274 cm vis. Een prijs om trots op te zijn, met als kroon op het werk de huldiging in het gemeentehuis te Goor. 


Huldiging met Hans Arkink

COOP HENGEVELDE 4E BESTE COOP VAN NEDERLAND
Eind januari was er een heugelijk moment voor Stephan en Carla Hemel van Coop Hengevelde. Al een aantal weken was bekend dat Coop Hengevelde zich heeft geplaatst voor de finale van de beste buurt Coop van Nederland. Op 28 januari gingen ze met alle medewerkers naar de uitreiking hiervan in Nijkerk. Een prachtige avond voor de medewerkers, maar ook wel een beetje spannend! Uiteindelijk was er de grote prijsuitreiking. (Klik HIERvoor de video). Vervolgens heeft de Hengeveldse supermarkt niet gewonnen, maar hebben ze een prachtige 4e plaats behaald. Carla Hemel: ”In de bus op weg naar Nijkerk één en  al gezelligheid met al ons personeel. De bus werd nog even versierd, nagels werden door de meiden nog gelakt in de bus en de muziek ging op volle toeren. In Nijkerk aangekomen werden we verwelkomd door directie. Met zijn allen op de foto en op naar de feestzaal. Daar vielen we met ons personeel wel op. We waren de enige met mooie spandoeken, waarop Hengevelde op de kaart werd gezet. Familie Hemel nogmaals proficiat, hieronder de foto van de onvergetelijke dag.


Klasse prestatie Coop Hengevelde: 4e 'Beste Coop van Nederland'

HERBERG DE GEBRANDE WAATEREN 'NAT GEMAAKT'
Nat maken? Dat is Twents voor Inwijding; ‘een opeenvolging van één of meer handelingen die erin bestaat om een buitenstaander op te nemen in een particuliere groep of gemeenschap’ is te lezen op Wikipedia. Zo geschiedde begin februari door de familie Bebseler bij café Herberg de Gebrande Waateren in Hengevelde alwaar Casper Bebseler vanaf 15 september de scepter zwaait. Neef Rob Bebseler:” We zijn met de hele familie Bebseler ooms tantes neven en nichten de herberg aan het inwijden. We waren in totaal met zo’n 30 neven en nichten en 20 ooms en tantes! Dan kun je spreken van volle bak toch? Het was een bijzonder gezellige avond met een goede sfeer, een leuke bijeenkomst van alle Bebselers in de herberg!” Casper Bebseler hierover: "Het was zeer geslaagd! Ze wilden allemaal de kelder zien natuurlijk en kwamen een prachtig bord voor buiten brengen. Een geslaagde avond!"

HENNEPKWEKERIJ AAN DE BENTELOSESTRAAT
Het was niet alleen maar vreugde in Hengevelde, want dit voorjaar werd er een wietplantage aangetroffen in een woning aan de Bentelosestraat. De politie rukte met vier auto’s uit om een controle uit te voeren op het erf net buiten Hengevelde. Naast de hennepkwekerij werd er op het terrein ook een persoon aangetroffen. Deze is door de politie aangehouden. De politie wil in verband met het lopende onderzoek geen verdere mededelingen doen over de zaak. Het is dan ook niet bekend hoeveel planten er zijn aangetroffen en of er illegaal stroom werd afgetapt. De verhuurder was er uiteindelijk wel klaar mee en zette later het jaar de woning te koop, welke nog steeds op Funda te vinden is.

DUOFIETS MET ELEKTRISCHE ONDERSTEUNING VOOR HENGEVELDENAREN

Vrijdagmorgen 22 maart 2019 om 10 uur was de onthulling van de duofiets op de dagvoorziening ‘’de Eikenborg’’ bij de Pellehof in Hengevelde. Annemiek Bosman:”We hebben de fiets gekregen van Carint Delden, zij hebben een nieuwe duofiets gekregen van de Elastiekenkoers. We zijn erg blij met deze nieuwe aanwinst in Hengevelde en we zullen er veel gebruik van gaan maken. Dit is een mooie aanvulling van de activiteiten die er gedaan worden op de dagvoorziening om meer te bewegen. 

De weersvoorspellingen zien er al goed uit! Heeft u ook zin om meer te bewegen en samen te fietsen? Deze fiets is donderdags voor de dagvoorziening beschikbaar.Heeft u zin om meer te bewegen dan kunt u op andere dagen de fiets huren. Hiervoor kunt u contact opnemen met:José Blokhorst (Thuiszorg) 06-53499052 of Wilma te Wierik (Thuiszorg) 06-52035299 of Annemiek Bosman (Dagvoorziening) 06-11975104.
De kosten voor het huren van de fiets zijn €5,- ( in verband met  onderhoud).