Jaaroverzicht 2019: Juli t/m september

Het einde van 2019 nadert en dat betekent dat we de laatste dagen van het jaar een jaaroverzicht in beeld brengen, met elke dag herinneringen uit afgelopen jaar. Dit kan een opvallend bericht zijn dat we hebben geplaatst, of een bericht dat enorm goed gelezen is. Vandaag deel 3: Juli, augustus en september.

Annie Schreijer-Pierik (CDA) bemachtigt opnieuw gewilde plek in Landbouwcommissie
De maand juli begon goed voor Annie Schreijer-Pierik. Naast het verdelen van de Europese “topjobs” speelde er in die dagen nog een discussie achter de schermen in Brussel: welke Europarlementariër krijgt welke portefeuille toebedeeld? Van de 751 leden van het Europees Parlement kan maar een klein deel in de meest gewilde parlementscommissies plaatsnemen. Onder de christendemocraten is het volle lidmaatschap van de landbouwcommissie een gewilde post en Annie Schreijer-Pierik is het dit keer als énige Nederlandse agrariër in het EU-Parlement gelukt de zetel te bemachtigen. Schreijer-Pierik, die in mei met bijna 114.000 stemmen in het Europees Parlement verkozen werd, is blij: “Het vele parlementaire werk en de inzet van de afgelopen jaren hebben geloond. Ik ben blij dat ik de komende vijf jaar kan blijven opkomen voor onze agrarische familie- en gezinsbedrijven, zeker met het oog op de onderhandelingen over het Europees Gemeenschappelijk Landbouwbeleid vanaf 2021, dat meer dan een derde van de EU-begroting omvat.“

Annie Schreijer-Pierik (CDA) bemachtigt opnieuw gewilde plek in Landbouwcommissie
 
Theo Nollen op 89-jarige leeftijd 'nu echt' met pensioen (VIDEO)
Hij was misschien wel de bekendste bakker van de regio, Theo Nollen die in augustus 90 jaar werd, maar later in 2019 overleed. In 1945 nam hij met zijn vrouw Mieny de bakkerij van oprichter (en de gelijknamige vader) Theo Nollen over. Zij zorgden zij ervoor dat heel Hengevelde onbezorgd kon genieten van de smaak van pure ambacht. Hoewel zoon Vincent de leiding al jaren geleden overnam, bleef Theo meewerken in het familiebedrijf. In Hengevelde was Theo al even gestopt met het 'venten' van brood, dit nam dochter Miriam al jaren geleden over. Afgelopen zaterdag was het venten dan toch definitief voorbij. Met kleinzoon Yorrick ging Theo tot afgelopen weekend nog altijd mee om in Bentelo te venten. Met een borrel bij café Spoolder nam Theo nu echt afscheid van zijn trouwe klanten. Dit lieten zij niet onopgemerkt voorbij gaan, want er was een fraaie speech voorbereid hetgeen Theo aanhoorde met een brede glimlach. Theo Nollen werd 90 jaar. Bekijk HIER de video van de speech.

Theo Nollen op 89-jarige leeftijd 'nu echt' met pensioen (VIDEO)

Hengover City 2019: het jaar van de records

Een evenement dat steeds meer bekendheid krijgt is het Hengeveldse Hengover, dat 4 jaar geleden begon. Boven alle verwachtingen in heeft Hengover in juli van dit jaar een record aan bezoekers gehaald. Feestterein Hengevelde heeft de 700 bezoekers aangetikt en dat is nog niet eerder gelukt. Ook het beachtennis toernooi haalde nog nooit eerder zo veel spelers naar Hengevelde. Om 17:00 uur werd er afgetrapt met het Beachtennis Toernooi wat zo goed als gevuld was. Rond de 50 teams streden om de felbegeerde, eerste ‘’Wimbledon Beach Troffee’’. Voorzitter Thom Hartgerink: ‘’In samenwerking met Beachtennis Hengevelde hadden we voor ogen om Hengover net wat meer te bieden dan de voorgaande jaren. Ook paste het volledig in de stijl van Hengover dit jaar.’’ En met succes. De Beachtennis zorgde ervoor dat er een goede aanwassing was richting het buitpodium en het feest al vroeg kon losbarsten. Een belangrijk jaar voor Hengover dat de toekomst postief tegemoet kan zien.

Hengover City 2019: het jaar van de records

Zilveren medaille voor Hans Hobert op World Transplant Games én Nederlands record!
Een veelgelezen item in de maand augustus was het artikel over een Benteloër. Hans Hobert uit Bentelo heeft half augustus namelijk meegedaan met de World Transplant Games in het Engelse Newcastle. Hier heeft hij een verdienstelijke zilveren medaille gehaald. De World Transplant Games zijn wereldspelen voor mensen die een orgaandonatie hebben ondergaan. Deze spelen worden sinds 1978 elke twee jaar georganiseerd met als doel om samen te sporten, maar ook om, via de media, het grote publiek bewust te maken van het belang van orgaandonatie. Bij deze eerste spelen in 1978 waren er 99 deelnemers uit 6 landen, inmiddels is dit gegroeid naar 2.000 deelnemers ( en evenzoveel supporters) uit 60 landen. De deelnemers hebben van een al dan niet bekende donor een nieuwe nier, lever, hart, longen of beenmerg ontvangen en daarmee een “tweede leven” gekregen.
 
Zilveren medaille voor Hans Hobert op World Transplant Games én Nederlands record!
 
Karen Eshuis zegeviert in halve triatlon op de Mont Blanc
‘Onze’ Karen was in september de beste! Ga er maar aan staan: 2 kilometer zwemmen in een ijskoud helblauw bergmeer, 95 kilometer fietsen met 2200 hoogtemeters  op de Mont Blanc die over je waakt en tot slot 22 kilometer rennen over rotsblokken met 1500 hoogtemeters, die prachtige berg op en af! Karen:” Ik won en begrijp werkelijk niet hoe. Dankbaar dat mijn lijf dit (weer) kan en voor deze moeder aller bergen. Ik finishte na 9 uur en 7 minuten, da's een prima werkdag sporten ha ha! De start was al om 7.30, dus "mooi op tijd klaar". Het was een waanzinnig mooie race, we hebben vanavond met een groep van Hellas (triatlonclub uit Utrecht gegeten) zowaar gekookt voor 10 man (mensen die me kennen weten dat dat uitzonderlijker is dan triatlonnen!) Maar iedereen zit er fris bij, ik voel me ook top." Een klasse prestatie van Karen.

Karen Eshuis zegeviert in halve triatlon op de Mont Blanc

Norman Smit schenkt duofiets aan Hengeveldse gemeenschap
Dat sommige mensen het hart op de juiste plaats hebben zitten bleek gisteren bij de Pellehof, waar Norman Smit een duofiets schonk aan de Hengeveldse gemeenschap. Alle Hengeveldenaren kunnen hier gebruik van maken, maar de stalling is bij de Pellehof. Samen met bewoonster van de Pellehof Riek ten Thije-Siegerink maakte Norman het eerste rondje op de luxe fiets.

Hoe Norman aan deze fiets kwam leggen we u graag even uit. Half mei j.l. werd de jaarlijks terugkerende Lock me Up – Free a Girl actie georganiseerd bij o.a. Restaurant Bardot te Enschede. Deelnemers lieten zich gedurende 12 uur opsluiten in een hokje van 1 x 2 meter en proberen op die wijze zoveel mogelijk geld in te zamelen om meisjes uit de kinderprostitutie te kunnen bevrijden. Iedere deelnemer heeft o.a. een eigen veilingpagina waarop de mooiste items te vinden zijn, volledig gedoneerd door ondernemers uit hun netwerk. Joris ten Wolde (Qua Koken Oldenzaal) was een van die deelnemers en wist wel een heel bijzonder veilingitem op de kop te tikken, een duofiets, ruimhartig gesponsord door Bas Kamp van HUKA te Oldenzaal, fabrikant van aangepaste Dutch Design fietsen zoals de duofiets.
Ondernemer Norman Smit, inwoner van Hengevelde en trouw donateur aan de actie Lock me Up – Free a Girl zag direct mogelijkheden om zowel Free a Girl te steunen- als een select groepje inwoners van zijn geliefde dorp.

Norman Smit op de fiets met Riek ten Thije-Siegerink, bewoonster van de Pellehof

 
Morgen op Oudjaarsdag de laatste drie maanden van het jaar. Oktober, november en december.