Jaaroverzicht 2023: Januari en februari

Het einde van 2023 nadert en dat betekent dat we de laatste dagen van het jaar een jaaroverzicht in beeld brengen, met elke dag herinneringen uit afgelopen jaar. Dit kan een opvallend bericht zijn dat we hebben geplaatst, of een bericht dat enorm goed gelezen is. Vandaag deel 1: Januari en februari.

De Witpen en Snelpost Neede

Witpen Hengevelde en Snelpost Neede slaan handen ineen

Het jaar begon goed voor de lokale duivensport. Twee verenigingen, waaronder het aan de Needsestraat gevestigde Witpen Hengevelde, besloten krachten te gaan bundelen. Waar de duivensport qua ledenbestand in aantallen afneemt, moeten er beslissingen gemaakt worden om toekomstbestendig te blijven. Daarom zijn de besturen van de Witpen en de Snelpost samengekomen en samen gezocht naar een oplossing voor de toekomst.

Na één jaar een gezamenlijk kampioenschap te hebben vervlogen, is in het najaar van 2022 de knoop doorgehakt om samen één vereniging te worden. De leden van de Snelpost Neede maken de overstap naar de Witpen Hengevelde om daar samen de hobby verder te kunnen zetten.

Door deze samenvoeging wordt het ledenbestand van de Witpen bijna verdubbeld. Hierdoor zullen in de toekomst de werkzaamheden beter verdeeld kunnen worden. Daarnaast zullen de kampioenschappen interessanter worden en zal bovenal de gezelligheid in de kantine toenemen.

Maud bij haar debuut!

Maud Koster debuteert als 14-jarige bij FC Twente 1

Een bijzondere dag in januari van het afgelopen jaar voor Maud Koster uit Hengevelde. Maud maakte als 14-jarige haar debuut Voor FC Twente Vrouwen 1  ,hiermee was ze eveneens nieuws voor de fansites van FC Twente, zij pikten het ook op evenals vrouwenvoetbalnieuws.nl.
Ter voorbereiding op de start van de competitie op 22 januari a.s. speelde FC Twente Vrouwen een oefenduel tegen SV Meppen, een Duitse voetbalclub uit Meppen (Nedersaksen) spelend in de bundesliga. De oefenwedstrijd werd gespeeld op sportpark “’t Opbroek” in Rijssen. Maud speelde 45 minuten, een prima debuut! De wedstrijd eindigde met 1-1 in een gelijkspel.

Bloemen voor Emma

Emma Tuinte gehuldigd in gemeentehuis

Uiteraard was ook in januari de traditonele Nieuwjaarsreceptie van de Gemeente Hof van Twente. Na drie jaar konden inwoners het gemeentebestuur en elkaar weer de gelukwensen voor het nieuwe jaar overbrengen en velen hadden dan ook gehoor gegeven aan de uitnodiging. De Nieuwjaarsreceptie werd volgens traditie geopend met een toespraak van burgemeester Ellen Nauta waarin ze terugblikte op het afgelopen jaar, maar ook een blik vooruit wierp op de uitdagingen waar plattelandsgemeenten voor staan. Na deze toespraak huldigde wethouder Harry Scholten op het podium de kampioenen van 2021 en 2022 van de Hof van Twente.
Hieronder was ook de Hengeveldse Emma Tuinte, die met de jeugd van PCA Kwiek Nederlands kampioen handbal werd, een prestatie op zich.

De hoogheden bij elkaar

Carnaval in aantocht, op naar de burgemeester!

In januari was een gezellige bijeenkomst waar werd warmgedraaid voor het carnavalsseizoen. Zo kwamen Hofprins Mark (Altena) van carnavalsvereniging CV Sterzo met zijn collega Ruud Temmink van de Hagmöll’n-lummels uit Bentelo en Philip Essink van de Höftemennekes uit Hengevelde op ‘staatsbezoek’ in Goor bij niemand minder dan burgemeester Ellen Nauta.

Januari stond ook in het teken van bedrijvenvolleybal in Kulturhus De Marke. Het gas was nog duur, het was dus frisjes in de sporthal. Geen probleem voor Remco Beuving en zijn volleyballende dames. Ze wonnen met gemak de zaterdagavond en ook na afloop was het nog even gezellig! Deelnemer Jan Smit: “Het is gewoon een hele leuke teamavond, waar sportiviteit en gezelligheid samenkomen”. (Laat dit een aanrader zijn voor vele bedrijven voor 2024! red.)

Marinus de Wit

Er was niet alleen goed nieuws. Zoals bij het leven hoort is er ook soms tijd voor rouw. Zo overleed op 72-jarige leeftijd Marinus de Wit. Een groot gemis voor zijn partner, familie en naasten. W.V.V.’34 verliest een trouwe supporter en een fanatieke oud-speler. Bij W.V.V.’34 heeft Marinus in 1987 de zilveren speld ontvangen en in 2002 de gouden speld. Afgelopen jaar was hij zelfs 60 jaar lid van de voetbal.

Joris in de prijzen

Joris Roelink wint Bouwbeurs Awards

Hengeveldenaar Joris Roelink won in februari met zijn bedrijf Prefabmaat de publieksprijs én de vakprijs van de Bouwbeurs Awards. Dat werd bekendgemaakt tijdens de eerste dag van de Bouwbeurs 2023. De Bouwbeurs Awards werden dit jaar voor het eerst uitgereikt om aandacht te geven aan de innovaties in de bouwbranche. Roelink: “We hebben het afgelopen jaar hard gewerkt om van een droom werkelijkheid te maken. Het winnen van deze prijs geeft ons de bevestiging dat we op de goede weg zijn. We worden gezien en herkend als een innovatieve speler in de bouw, die problemen zoals te weinig vakmensen, tijdgebrek en fysieke ongemakken aanpakt.”

Alsnog locatie gevonden voor Paasvuur

Een allerlaatste oproep werd door Wegdamnieuws gedaan om de traditie van het Paasvuur in Hengevelde te redden… en met succes! Ritschie Rouhof van de organisatie hierover: “Eindelijk, na enkele jaren zonder vuur is het ons dan toch gelukt om een paasvuur te hebben in Hengevelde. Hierbij gaat onze dank uit naar de families Bauhuis en Ter Huurne die het toch allemaal mogelijk maken. Het paasvuur zal net buiten Hengevelde komen richting Goor, in het weiland na het witte huis aan de weg.” Over deze editie uiteraard later meer in een andere editie van het jaaroverzicht.

Morgen aflevering twee: maart en april 2023.

Open een specifieke nieuwscategorie
Menu