Jaaroverzicht 2023: september en oktober

Het einde van 2023 nadert en dat betekent dat we de laatste dagen van het jaar een jaaroverzicht in beeld brengen, met elke dag herinneringen uit afgelopen jaar. Dit kan een opvallend bericht zijn dat we hebben geplaatst, of een bericht dat enorm goed gelezen is. Vandaag deel 5: september en oktober.

Beachvolleybal onder een stralende zon!

Cupido Beachvolleybal: Geweldige rally’s en heerlijk weer

Op een zonovergoten beachveld van Hengevelde begonnen om klokslag 13:30 uur de 35 teams, verdeeld over 2 recreatie en 2 prestatie poules aan het Cupido Beachvolleybaltoernooi 2023. Het was een geweldige middag met veel spelplezier en sportiviteit. We maakten ook een fotoalbum, om even terug te denken aan warmere tijden… ZIE DIT FOTOALBUM

75 werkzame jaren bij HEBO, 3x25!

Op vrijdag 8 september 2023 hebben 3 HEBO medewerkers hun 25 jarig dienstjubileum mogen vieren. Een bijzonder moment en dit artikel werd dan ook vaak gelezen op Wegdamnieuws. Na een dag uit te zijn geweest met hun naasten en Norbert en Léonie Kuipers werd er samen met collega’s bij HEBO het glas geheven op dit heuglijke feit. Het ging om René Mosselman, Michel Hasselo en Jeroen Leferink. Lees het HIER terug.

Nollen bij de heropening van de winkel op oale groond

Bakkerij Nollen uit de as herrezen: Komt dat zien!

Het was eind september 2023 een drukte van belang op de parkeerplaats bij het oude vertrouwde:
Maar toch ‘nieuwe Nollen’. De deuren van de winkel in Hengevelde heropenden en kan iedereen de herleving van een dierbare winkel omarmen.

KLIK HIER VOOR EEN FOTOIMPRESSIE

Brian in de prijzen

Brian Kuipers winnaar Hoffelijkheidsprijs 2023

Na een spannende strijd is Paul Gelen (VrijmiGOAL) bekroond met de titel HELD van de Hof. Zijn initiatief om eenzame mensen te verbinden met de “vrijdagmiddagborrel” van ondernemingen,heeft geleid tot méér dan de helft van de stemmen. In de categorieën Wonen, Werken en Recreëren zijn respectievelijk Repair Café Goor en Delden, Brian Kuipers en Kinderdroomplek Het Kukelnest, de winnaars.

In de categorie werken heeft zoals gemeld Hengeveldenaar Brian Kuipers gewonnen. Deze rasechte ondernemer uit Hengevelde onderneemt niet alleen voor zichzelf, maar staat altijd klaar om collega ondernemers bij te staan. Zo heeft hij meerdere bedrijven geholpen aan noodlocaties na flinke tegenslagen en staat altijd met raad en daad klaar voor het dorp waarin hij woont.

Auto volledig uitgebrand in Hengevelde

Op 2 oktober om 8.53 uur kreeg de brandweer een melding van een autobrand aan de Haaksbergerstraat, ter hoogte van de rotonde. En de melding was niet voor niets, want een bedrijfsbus die aan de kant van de weg was neergezet is volledig uitgebrand. Tot zover bekend zijn er geen slachtoffers gevallen. De weg werd even afgesloten. Hengevelde op stelten, want welke dorpeling heeft dit voorval niet meegekregen?

Agnes met pesioen

Agnes Franke is op haar laatste werkdag, vrijdag 13 oktober 2023, bij Coop Hengevelde volop in het zonnetje gezet. Carla Hemel:
“Ze heeft enorm genoten van alle klanten die haar hebben verrast in de Coop. De vele opkomst hiervan zegt genoeg hoeveel mensen er blij mee zijn dat ze 15 jaar het vertrouwde gezicht was van kassa 1 in de Coop.” Agnes geniet van je pensioen!

Ronnie 25 jaar in dienst!

Wat werd het vaak gelezen. De zeer bekende Wegdammer Ronnie ten Dam 25 jaar in dienst bij de SWB. Ook in de rest van de Hof van Twente kent hij veel mensen door het werk in de diverse perken en groenpercelen.
Het 25-jarig jubileum werd op dinsdag 10 oktober gevierd met een gezellige receptie, waarbij Ronnie door zijn leidinggevenden en naaste collega’s flink in het zonnetje is gezet.
Ronnie zijn familie mocht hierbij ook aanwezig zijn en waren getuige van mooie toespraken.
Onder het genot van een hapje en een drankje heeft Ronnie zichtbaar genoten van deze middag.

Morgen aflevering zes: november en december 2023.