Jongere senioren uit Hengevelde en omgeving: Sluit u aan!

Daar waar de maatschappelijke discussie over de pensioengerechtigde leeftijd een lastige blijkt te zijn, is het ook wel eens goed om stil te staan bij de tijd die volgt op die pensionering. Verlangend kijken we uit naar dat moment en geven we al vast invulling aan de vele vrije tijd die dat meebrengt. Niet meer moeten, maar vooral mogen. Het geeft inderdaad voor de meeste mensen een bevrijdend gevoel om die dingen te kunnen doen die we in het werkzame leven uitstellen tot later. Het keuzemenu is groot. Er wordt wat afgereisd, gehobbyd, gesport en getuinierd. Dankbaar schakelen ook veel verenigingen en organisaties gepensioneerden in bij het vele vrijwilligerswerk. En wat te denken van al die oppasopa’s en oma’s.
Wanneer een goede gezondheid ook nog eens gegund is, dan staat niets een gelukkig ouder worden in de weg. Zo willen we allemaal graag ouder worden:
 
Toch blijkt dat het wegvallen van de werkkring en het afscheid van de jongere jaren niet alleen maar positief uitpakken. Dat afscheid brengt ook met zich mee dat we sociaal gezien vaak teruggeworpen worden op een veel kleinere kring. Contacten en ontmoetingen die vanzelf sprekend waren verwateren, de dagelijkse vaste koffiepraatjes zijn voorbij. De nieuwtjes en de kennis die we door ons werkzame leven meekregen zijn niet meer vanzelfsprekend. We moeten nieuwe invullingen gaan zoeken of we nemen genoegen met een leven in de luwte.

Het overgrote deel van de senioren wil echter wel degelijk andere mensen blijven ontmoeten. Samen allerlei activiteiten ondernemen. Het gevoel hebben erbij te horen, mee te doen. Een mens is immers een sociaal wezen en wil niet van achter het opzij geschoven gordijntje toekijken hoe de samenleving doorgaat met de dingen van alledag. We willen letterlijk zien en gezien worden.

Als senior staan we niet alleen. We hebben ook in Hengevelde en omgeving vele leeftijdsgenoten waarvan we er velen kennen.

Wat zou het een goede zaak zijn om die leeftijdsgenoten regelmatig te blijven ontmoeten. Samen de toekomst verder in te gaan, samen goed voor ons zelf en voor elkaar te zorgen. Onze eigen belangen behartigen als dat nodig is.Samen betekent immers niet alleen.Wat goed dat er dan een seniorenclub is die dat al jaren doet. Daarom:

Jongere senioren: Word actief en doe met ons mee!
Het KBO Senioren Hengevelde verwacht ook u. Mocht u nog niet gemotiveerd zijn, dan hieronder een prikkelende uitspraak van de bekende Amerikaanse filmregisseur en acteur Woody Allen.

“Ik denk veel aan de toekomst, want daar zal ik de rest van mijn leven doorbrengen.”
Bel Wim Sander: 0547-333612 voor informatie.

 
Wij doen mee met KBO Senioren Hengevelde. Hoewel ik niet dagelijks aan de toekomst denk, geldt ook voor mij dat ik daar de rest van mijn leven zal doorbrengen. Maar ja, hoe geef je invulling aan de rest van je leven? Voor mij geldt daarbij dat ik me graag in wil blijven zetten voor zaken die van belang zijn in mijn directe omgeving. Dus ook voor die in Hengevelde en omgeving. Ruimte maken voor ontmoeting met dorps- en leeftijdsgenoten is een van die zaken. Voor mij staat vast dat KBO Hengevelde daarin een belangrijke rol kan spelen. Zeker als we mét en vóór elkaar op een ‘moderne manier’ activiteiten weten te organiseren die ook voor ‘jongere senioren’ interessant zijn. En we met elkaar op blijven komen voor de gemeenschappelijke belangen van de Hengeveldse senioren.
 
Om dat te bereiken heeft KBO Hengevelde wel ‘nieuwe aanwas’ nodig. In Hengevelde is onder de ‘jongere senioren’ veel kennis en kunde aanwezig. Dit potentieel kan ook worden ingezet bij de organisatie van KBO-activiteiten. Als ‘jongere oudere’ doe ik daar graag aan mee. Ik hoop dat mijn generatiegenoten daar hetzelfde over denken en zich net als mijn vrouw Ans en ik aanmelden als lid van KBO Hengevelde.
Daarom mijn oproep aan de Hengeveldse senioren:
 
Word lid van KBO Hengevelde en geef mede gestalte aan je toekomst! Want daar zul je de rest van je leven doorbrengen!’
 
Ben Eshuis