Karin Ebbekink brengt boek uit: ‘Roxy’s nieuwe plek’

Deze week is ‘Roxy’s nieuwe plek’, geschreven door de Hengeveldse Karin Ebbekink, verschenen bij Uitgeverij EigenZinnig. De uitgever omschrijft het boek als een bijzonder boek voor en over pubers die in een leefgroep (gaan) wonen. Karin Ebbekink heeft sociaal pedagogisch werk gestudeerd en werkt als persoonlijk begeleider bij Pluryn, een orthopedagogisch behandelcentrum voor jongeren met een licht verstandelijke beperking. Ze merkte op dat er voor de jongeren waar ze mee werkt heel weinig boeken zijn, waarin ze zichzelf kunnen herkennen. Zo ontstond de droom om speciaal voor en over deze doelgroep te gaan schrijven.

In 2018 en 2019 nam Karin deel aan een aantal workshops bij schrijfster Yvonne Brill. Hier is Roxy geboren en daarmee ook een eerste aanzet voor een boek speciaal gericht op de groep jongeren waarmee ze werkt.

Roxy is een boze, brutale en eigenwijze puber. Het gaat niet goed thuis. Daarom wordt ze weggehaald bij haar moeder. Ze gaat in een leefgroep wonen. Daar wordt ze heel verdrietig van. En boos, en brutaal… Gelukkig heeft ze haar skateboard en krijgt ze hulp van de meiden uit de groep. De vraag is natuurlijk of het Roxy gaat lukken om een nieuwe start te maken.

De illustraties in het boek zijn gemaakt door Marijke Klompmaker. Het boek is gedrukt met een extra grote letter, zodat het ook geschikt is voor jongeren die moeite hebben met lezen.