Kom ook! Dinsdag vanaf 18.00 uur in de Marke: Samenloop voor Hoop

Kom naar de info avond over de SamenLoop voor Hoop in de Hof van Twente, op 10 maart van 18.00 tot 19.00 uur bij Kulturhus De Marke Hengevelde en hoor hoe jij mee kunt doen! Laten we ons samen inzetten voor een wereld zonder kanker! Tot de 10e! De Samenloop voor Hoop Hof van Twente vindt plaats op 12 en 13 september van 14.00 – 14.00 uur.( https://www.samenloopvoorhoop.nl/
SamenLoop voor Hoop is een evenement van KWF voor iedereen die iets tegen kanker wil doen. Gedurende een 24-uurs wandelestafette staan we samen met lotgenoten stil bij kanker én vieren we het leven. Tijdens het evenement lopen deelnemers in teams en lossen elkaar af, zodat uit elk team altijd iemand aan het wandelen is. Ondertussen zorgen indrukwekkende ceremonies, een gezellige braderie en veel activiteiten ervoor dat het voor zowel de bezoekers als de deelnemers een onvergetelijk evenement is. De openheid, saamhorigheid en eensgezindheid maken van een SamenLoop een evenement dat niemand onberoerd laat.
 

De SamenLoop voor Hoop wordt door heel Nederland volledig door vrijwilligers georganiseerd en heeft dus altijd zijn eigen, lokale karakter. Maar de ceremonies zijn een vast onderdeel. Ook wordt er vaak een KinderLoop georganiseerd.

Openingsceremonie
Onder warme aanmoediging van alle aanwezigen lopen mensen die kanker hebben gehad of nog in behandeling zijn - de survivors - samen met hun naasten de eerste ronde over het parcours. Met de openingsceremonie laten we zien dat we er voor elkaar zijn en dat er hoop is.

Kaarsenceremonie

Als de avond valt steken we de kaarsen aan waardoor de kaarsenzakken met daarop een persoonlijke boodschap het parcours verlichten. Een emotioneel moment waarbij iedereen even stil staat. We steunen elkaar, herdenken mensen die zijn overleden aan kanker en steken mensen die ziek zijn een hart onder de riem.

Slotceremonie

Na 24 uur lopen alle deelnemers begeleid door sfeervolle muziek en gehuld in hun paarse shirt de laatste ronde samen. Daarna wordt op het podium bekend gemaakt hoeveel geld er in totaal is opgehaald.

KinderLoop

Commissies organiseren steeds vaker samen met scholen een gesponsorde KinderLoop als onderdeel van de SamenLoop. Je bepaalt zelf hoelang die duurt, bijvoorbeeld 24 minuten. Een mascotte en allerlei leuke activiteiten zoals schminken en een poppenkast zijn hierbij altijd een succes.