‘Kook en zo’ met Wegdamnieuws: Maaike Aarnink (3)

In deze corona tijd vraagt het ook iets van de redactie van Wegdamnieuws: De doelstelling is en blijft om iedere dag nieuws te brengen. Om van de nood een deugd te maken is er een nieuwe rubriek in het leven geroepen: 'Kook en zo' met Wegdamnieuws'. Er zijn meerdere Hengeveldenaren benaderd om recepten aan te leveren waar het gemiddelde huishouden in Hengevelde en omstreken daadwerkelijk iets aan heeft. Vandaag deel 2 van Maaike Aarnink;
Diëtistenpraktijk Maaike Aarnink is een actieve en betrokken praktijk waar u terecht kunt voor een voedingsadvies op maat, voor de website  KLIK HIER. Zij helpen u graag bij een gezonde leefstijl voor de lange termijn.
Maaike: ”Heb er wederom een beetje diëtetisch tintje aangegeven, vooral in deze periode is gezonde voeding natuurlijk extra belangrijk!”
Spaghetti met bladspinazie en gerookte kip

________________________________________
 
Spaghetti met bladspinazie en gerookte kip
Ingrediënten voor 2 personen

• Volkoren spaghetti
• 150 gram gerookte kipfilet
• 500 gram verse bladspinazie
• 1 rode paprika
• 1 rode ui
• 1 teentje knoflook
• 2 eetlepels olijfolie
• 2 eetlepels kruidenroomkaas
 
Bereidingswijze: 

Kook de spaghetti gaar.
Fruit in een andere pan een teentje knoflook en snijd ondertussen de ui, paprika en kipfilet in stukjes.

Voeg 5 minuten voor het opdienen, de rode ui, gerookte kipfilet en bladspinazie geleidelijk toe.

Vlak voor het opdienen wat roomkaas door de gekookte spaghetti en klaar!