Kroamschudd’n 2015 in prachtige sferen

Met een brandende fakkel als lichtvoering door de duisternis schoof het in grote getale opgekomen publiek voetje voor voetje langs de attracties op het 400 meter lange voetpad. Indrukwekkend waren de 500 lichtjes op het kerkhof (zie foto bij lees meer). Diverse personages uit het kerstverhaal passeerden de revue (KLIK HIER VOOR HET FOTOALBUM) , met als Maria, Jozef en Jezus die werden vertolkt door Marleen Rupert, Niels Pierik en hun pasgeboren zoon. De kerstmarkt zelf was drukker dan ooit, met name bij de catering was onder andere de glühwein niet aan te slepen. De veiling heeft maar liefst 1800 euro opgebracht en de opbrengst van de vrije giften zal richting de 2000 euro gaan! Ronald Pelle namens de Petrusschool : “De opbrengst was in ieder geval goed te noemen, hoe goed zal de komende dagen moeten uitwijzen als de kosten en baten zijn afgewogen, In ieder geval veel beter dat afgelopen editie! We hebben veel enthousiaste geluiden gehoord, het bezoekersaantal lag boven de 2000! We hebben omzet door opzet! Het terrein was namelijk anders ingedeeld, de vrachtwagen als podium hadden we vorig jaar bijvoorbeeld niet en als je naar de uitgang wilde kwam je langs de oliebollen en de catering. Men komt daar dan weer mensen tegen hé! We hadden wel uren door kunnen gaan met de verkoop, maar je moet ook aan Varenbrink denken, die zat ook mooi vol naderhand! Langs deze weg nogmaals dank aan de vele vrijwilligers, was top!”

Ook mede-organisator Hans Mulders was uitermate tevreden:

Ja, ik ben uitermate tevreden! Veel goede reacties gehad, omdat ik incognito rondliep had niet iedereen mij in de gaten. Maar veel ooh’s en aah’s gehoord, met name op het kerkhof. Dat idee hadden we afgelopen jaar al, maar door enkele negatieve geluiden hebben we het toch maar een jaar uitgesteld. We hebben het bij het kerkbestuur neergelegd en die reageerden positief. Als het maar respectvol gebeurde, geen rennende kinderen en dergelijke, daar was dus absoluut geen sprake van! De weersomstandigheden waren natuurlijk ook perfect, we hadden nog een parachute achter de hand , maar dat bleek gelukkig niet nodig. Minpuntje was wel, het ontbreken van de kameel, die was niet rustig te krijgen, Het dier werd pas om 16.50 gebracht en moest vervolgens door de menigte naar zijn plek, dat bleek niet te werken. Verder: ik vond de ambiance prachtig, in januari gaan we evalueren en beslissen of er een vierde editie komt!”

De volle Petrus en Pauluskerk in Hengevelde kreeg zondagmiddag als opmaat naar het Kroamschudd’n al bezoek van diverse herders, de drie Koningen en zelfs een echte ezel. Daar richtte herder Nicos zich aan alle aanwezigen om toch vooral naderhand de oversteek te maken, al was het maar voor het goede doel. Enkele aanwezigen vonden het wel jammer dat het kerstconcert tot half vijf duurde en het Kroamschudd’n om 17 uur van start ging.

Mike te Wierik (op de foto hierboven met zijn keeper van WVV’34 C1 Rens Aarnink) was met zijn vriend Hamoudi Jaafil zo goed als onherkenbaar bij het schietspel raak de bel. "Ik vond het erg leuk om te doen, ik denk dat iedereen het leuk vond. De kinderen vonden het gaaf om te schieten getuige de opkomst bij dit onderdeel. De meeste kinderen kochten wel minimaal 2 lootjes in plaats van 1 ha ha!. En volgens mij hadden ze ook niet verwacht dat wij ook geschminkt en verkleed zouden zijn. En ik moet Hamoudi Jaafil en Rens Aarnink ook bedanken die ontzettend goed geholpen hebben bij dit onderdeel. Al met al een leuke avond, waarbij er hopelijk veel geld is opgehaald voor het goede doel!" aldus Mike.

De verkopers van de traditionele oliebollen konden eveneens tevreden terug kijken, Lisette Kuipers: ”Het was prima! De opbrengst lag hoger dan afgelopen jaar, we stonden op een ideale plek zo vlak bij de uitgang in een mooie kraam! Het liep mooi door, het goede doel zal er blij mee zijn!”

Ten slotte Lennard Kiezenbrink over zijn optreden op het kerkhof: ”Ie könt der better stoan als lig’n!”

De 500 lichtjes op het kerkhof maakten indruk, zoals hier te zien is op de luchtfoto van Charles Koebrugge

Het volledige programma

Maria, Jozef en Jezus werden vertolkt door Marleen Rupert, Niels Pierik en hun pasgeboren zoon Siem.

Het in grote getale opgekomen publiek genietend van de glühwein en de kerstsferen

Hier rechts op de foto mede organisator Hans Mulders incognito