Mensen bedankt! Naaimachines voor tienermoeders en inzameling goederen voor Sierra Leone

Het benefietfeest van afgelopen 25 januari op het bedrijf van Brian Wegdam, Wegdam Foodlink  is een groot succes geworden. Er zijn ruim 270 naaimachines ingezameld uit Hengevelde, Haaksbergen en ver daarbuiten.Tevens is er veel geld en naaimachines  ingezameld, allemaal voor tienermoeders in Sierra Leone. Daarnaast hebben mensen ook kleding, stoffen en naaibenodigdheden gedoneerd, met name Brian Kuipers (veel bruidsjurken)  en Frits Bauhuis (blouses en een fantastische collectie naaimachines) 

KLIK HIERvoor  fotoalbum van de actie, in Nederland en Sierra Leone
De opbrengst van deze avond is gebruikt voor:

- De verschepingskosten van de container
- Een bijdrage voor de uitbreiding van de school in een buitenwijk van Sierra Leone, voor het opleidingscentrum voor de moeders 
- De bouw van een nieuwe school in het arme Karene District, waarbij ook een opleidingscentrum wordt gebouwd
- Microkredieten aan moeders om een onderneming te starten

Het resultaat was overweldigend, dankzij jullie, dankzij de donateurs, vrijwilligers en bedrijven die spontaan bijgedragen hebben. Namens de moeders in Sierra Leone hartelijk dank!

De container is in april verscheept en nu de Coronamaatregelen versoepeld zijn, is de container uitgeladen en zijn de eerste naaimachines naar het praktijkcentrum bij de school in de buitenwijk van Freetown gebracht. Deze wijk George Brook heeft circa 27.000 inwoners en is niet bereikbaar via de openbare weg. Het is 20 minuten lopen vanaf de weg, voor een impressie kun je de foto’s onderaan het bericht bekijken.

Een impressie van de actie naaimachines voor tienermoeders


Alle 270 naaimachines zijn ingepakt in dozen, geschonken door Hubregtse b.v. Dit om ze beter stapelbaar te maken in de zeecontainer.


Een stukje vakwerk van deze heren


En daar gaat hij dan, op weg naar Freetown. De container is geschonken door Mareco Integrated Logistics uit Antwerpen. Deze kan door onze partner gebruikt worden voor opslag.

De container is op de plek, op de voorgrond een blije meneer Santigie, de oprichter van We Yone Child Foundation. Maar helaas, bij aankomst in mei was Sierra Leone in corona lock down en dat gaat er strenger aan toe dan bij ons. De container moest noodgedwongen 6 weken onaangeroerd blijven staan.

Eindelijk kan de container gelost worden.

Wanneer nodig worden ze nagekeken

Het eerste deel van de naaimachines wordt op deze manier naar het praktijkcentrum bij de school gebracht. De buitenwijk van Freetown, George Brook heeft circa 27.000 inwoners en is niet bereikbaar via de openbare weg. Het is 20 minuten lopen vanaf de weg.


Vervolgens worden ze gebruikt!


Deze vrouw heeft een microkrediet gekregen voor een machine om palmolie te fabriceren op grotere schaal en verkoop. Dit is in Karene District.

De bouw van een school in Karene District waar een deel van de opbrengst naartoe is gegaan. Hierbij wordt ook een opleidingscentrum gerealiseerd.

Deze actie zal dan ook zeker nog een vervolg krijgen! Daarover later meer.....