Met de vlag op vakantie: “De Duitse hoofdstad volledig op z’n kop”

Mathieu, Kirsten, Tijmen en Mark

Tijmen Katier dacht, laat ik eens gek doen en kijken of er nog kaarten zijn voor het Nederlands Elftal op het Europese Kampioenschap in Duitsland. Prompt kreeg hij de mogelijkheid om 4 kaarten te kopen en hij twijfelde geen seconde. Gelijk broer Mathieu, zus Kirsten en haar vriend Mark Grootte Bromhaar gevraagd. Ook zij zeiden gelijk:
“Ja!” Op naar het EK.

Hengevelde werd uitbundig uitgedragen in Berlijn

Samen met de vele Oranjefans zorgen ze voor prachtige beelden vanuit Berlijn en ze zetten de Duitse hoofdstad volledig op z’n kop.  Ruim vier uur voor het begin van het duel hadden duizenden fans bezit genomen van de pleinen en straten. Kirsten Katier, hoe was het ondanks de wedstrijd?

Kirsten Katier: Ja fantastisch mooi! Wat een geweldig leuke dag! Rond 11 uur kwamen we aan in Berlijn. Even snel de koffers brengen naar ons hotel en gelijk door naar de Oranje Fanzone. Deze ging om half 1 open.
Wat fantastisch om al die oranje fans bij elkaar te zien zeg. We hadden natuurlijk prachtig weer. Zonnetje, biertjes en Nederlandse muziek. De dag is goed begonnen”.

Mathieu Katier: : Top sfeertje, zoals voetbal hoort te zijn! Samen in de Biergarten met Italianen Duitsers Engels Oostenrijkers!

Kirsten: “Rond 14.30 vertrok de oranje mars richting het Olympisch stadion. De beelden zijn vast bekend, maar wat een belevenis om met zoveel oranje fans richting het stadion te lopen. Een wandeling van 1,5 uur met een kolkende menigte. De wedstrijd heeft verder geen beschrijving meer nodig volgens mij.
Na de wedstrijd nog een biertje in een grote biergarten en de wedstrijden van 21:00 samen kijken met Oostenrijkers, Engelsen, Duitsers, Italianen en Nederlanders. Zoals voetbal hoort te zijn”.

Tijmen: “Fantastisch! Alles en iedereen door elkaar. Super sfeer!”

Een mooie afsluiting van een fantastische dag.