Mike grijpt sleutel naar play-offs tegen Helmond Sport

Als je zo vaak de sleutel richting de play-offs in de schoot geworpen krijgt en zeker zo vlak voor het einde van de competitie, dan moet je hem ook niet meer verliezen. Met die boodschap stapte Mike te Wierik met zijn FC Emmen gisterenavond het veld op tegen Helmond Sport. Met succes, de Drentse club won met 3-0.

Het was de eerste keer dit seizoen dat Emmen met een marge van drie goals wist te winnen.

Door de overwinning sta je met FC Emmen nu op een play-off plek, hoe werd dat gevierd?
Mike: “Ja, zo snel kan het gaan. Nou eigenlijk niet, we hebben natuurlijk nog niks. We hebben het wel weer in eigen hand dus dat is fijn. Eerst op naar Den Bosch aankomende vrijdag. Ik denk dat we gedisciplineerd gespeeld hebben, aan de bal kon het nog wel wat beter maar als je 3-0 wint mag je zeker niet klagen. Hopelijk trekken we de goede lijn door nu en halen we de play-offs”.

Twee zeges (in de laatste twee wedstrijden tegen FC Den Bosch en De Graafschap) volstaan: Wat moeten jullie doen in die twee wedstrijden?
“Net zo gedisciplineerd spelen als vandaag. We hebben niet veel weg gegeven en op de juiste momenten toe geslagen”.

Toch weer rechtsachter, wat heeft jouw voorkeur?
“Uiteindelijk natuurlijk centraal maar dit is op dit moment het beste voor het team dus dan doe je dat natuurlijk”.

Door die zege heeft de Drentse club het bereiken van de nacompetitie voor promotie naar de eredivisie weer helemaal in eigen handen. Twee zeges (in de laatste twee wedstrijden tegen FC Den Bosch en De Graafschap) volstaan voor de mannen van Alfons Arts. Emmen heeft één punt meer dan MVV, dat in de laatste twee duels vijf punten liet liggen. Met hulp uit Wijdewormer, waar Jong AZ het opneemt tegen MVV, kunnen de rood-witten zelfs komende vrijdag de play-offs al veilig stellen. Dan moet dus MVV verliezen en FC Emmen zelf winnen in Den Bosch.