Minister Carola Schouten bezoekt Hengevelde en Bentelo: “Dit was voor mij nieuw!”

Geitenhouder Clint Veelers had vandaag hoog bezoek in de naam van de minister van Landbouw Carola Schouten. Clint: "Ik was vandaag de gastheer en tevens een boer die een proefperceel heeft ingebracht binnen het project in Twente dat een bijdrage heeft gekregen uit de regiodeals.Dat is een pot met geld van de rijksoverheid om vernieuwingen op gang te krijgen. Ze liet zich onder meer bijpraten over Mineral Valleybij een melkgeitenhouder en liet blijken de 'aanpakmentaliteit' te waarderen. Mineral Valley Twente verbindt belanghebbenden binnen de voedselproductieketen om de bodemgezondheid in Twente te verbeteren en de afvalstoffen om te vormen in bruikbare grondstoffen.”. 
Ook Bentelo werd aangedaan met een bezoek van de minister, en wel bij Robor Electronics. Dat  is een ingenieursbedrijf dat met name actief is in de drone-markt. Daarnaast werken we ook aan Remote Monitoring, the Internet of Things (IoT) en fleetmanagement-systemen. Dit doen ze met een team van vijftien man. Namens Robor, Xander Borre:"We kijken terug op en hele leuke en spannende middag. Ik was zeer vereerd dat we ons systeem mochten presenteren en demonstreren. Carola Schouten stelde diverse vragen, was zeer geïnteresseerd en verrast over wat we allemaal met de drone inzichtelijk kunnen maken, en hoe onze methode onderscheid van bestaande technieken". 


Clint met de minister en ouders Gerrit-Jan en Jose 

Op geitenboerderij Veelers zag Schouten een drone aan het werk die de samenstelling van een gewas kan meten. Zo weet een boer precies hoeveel eiwit er bijvoorbeeld in zijn gras zit.
Voor onze minister was het gebruik van een drone op deze wijze binnen de landbouw een ware eyeopener. “Dit was voor mij nieuw! Dat je precies ziet hoeveel eiwit er bijvoorbeeld in je gras zit. Het toont aan dat we al heel ver zijn met zulke technieken en dat het ongelooflijk veel kansen geeft voor de toekomst van de landbouw."

Voor Clint Veelers is deze werkwijze een enorme verbetering voor zijn bedrijfsvoering.


Clint heeft de volle aandacht van de minister