Update: Oekraïnse vluchtelingen aan Wethouder Goselinkstraat

De gemeente Hof van Twente heeft een aanvraag voor een reguliere omgevingsvergunning ontvangen voor het tijdelijk opvangen van Oekraïense vluchtelingen aan de Wethouder Goselinkstraat in de bebouwde kom van Hengevelde, zo hebben zij woensdag bekend gemaakt via het gemeenteblad Hof van Twente.
Deze bekendmaking heeft uitsluitend een informatief karakter. Belangstellenden kunnen op afspraak bij het gemeentehuis de aanvraag inzien. Tegen de ingediende vergunningaanvraag is overigens geen bezwaar te maken. Dat kan wel nadat er op een aanvraag om een Omgevingsvergunning regulier is beslist. Een beslissing op een aanvraag wordt een beschikking genoemd. Het is niet bekend hoeveel vluchtelingen er mogelijk gaan worden gehuisvest.

Update: Een bewoner van de Wethouder Goselinkstraat heeft gereageerd: “Het artikel in Wegdam Nieuws heeft alleen betrekking op een tijdelijke vergunning (gemeentelijke toestemming) voor de opvang van de al anderhalf jaar bij ons in de schuur wonende Oekraïense Dasha met haar dochtertje Anya.”