Nieuw Hengevelds product: “Wijnkaas”

Jan Keuper van de kaasboerderij zoekt voortdurend naar nieuwe smaakjes voor zijn kaas, John en Michel Hoesstee) van Wijngaard Hoog'nkaamp wilden wel eens weten wat hij met het restproduct druivenmost nog meer kon doen dan als mest voor de wijnstruiken gebruiken. Zo ontstond de samenwerking tussen Wijngaard De Hoogenkamp en Kaasboerderij Keuper en heeft geresulteerd in een smakelijke wijnkaas, die vanaf nu te proeven en te koop is bij de kaasboerderij. De wijnkaas heeft wel veel smaak, maar bevat geen alcohol. Kaas, gemaakt van Hengeveldse melk met het most van Hengeveldse druiven, waardoor er een unieke “Hengeveldse” smaak is ontstaan. Jan Keuper: ”Een leuk idee voor de komende feestdagen toch?  Een combinatie van de wijnkaas met een fles heerlijke Hengeveldse wijn, ook leverbaar als cadeaupakket!”
John in TC Tubantia:
 

"Normaal gesproken blijft het most twaalf dagen liggen om de wijn extra smaak te geven, maar dan zou er voor de kaas te weinig smaak meer overblijven. Daarom halen we een deel van de most er al wat eerder uit." Hij smaakt zacht en kruidig, maar niet overdreven zoet. De Hengeveldse Wijnkaas is volgens de makers echt een seizoen product, als hartig hapje in de donkerste dagen van het jaar. "Een seizoen product en een streekproduct. Wat is er nou mooier dan dat je elkaar als producenten uit dezelfde plaats kunt helpen op deze manier?"