Oud-WVV-speler en -trainer Herman Mensink overleden

Zoals de Twentsche Courant Tubantia al meldde is afgelopen zaterdag Herman Mensink overleden. Hij is 71 jaar geworden. Herman was afkomstig uit Kerspel Goor, woonde later in Goor, maar was in de kringen van WVV’34 geen onbekende. Hij voetbalde in zijn jonge jaren in het eerste en tweede elftal tot een ernstige knieblessure hem dwong om te stoppen. Meestal was hij rechtsbuiten.

In het begin van deze eeuw trainde hij een aantal seizoenen de jeugd zoals op bijgaande foto de C-1. Ook was hij trainer van het derde elftal. ‘Voetbal was de grote passie van papa’, vertelt Hermans oudste dochter Bianca die haar vader typeert als een gedreven sportman. Daarin herkennen ook de WVV’ers zich die onder hem getraind hebben. ‘Hij wist ons enorm goed te motiveren, waardoor we het niet in ons hoofd haalden om er met de pet naar te gooien. Hij had gezag, was recht voor de raap en was een man met veel zelfvertrouwen.
Hij was door zijn luide stem altijd duidelijk aanwezig op trainingen en wedstrijden’, zegt Arthur Schoneveld die Herman in de C jeugd als trainer heeft gehad.

Herman kampte met een afnemende gezondheid. Enkele jaren geleden kreeg hij de ziekte van Kahler en een klein jaar geleden een beroerte waardoor hij halfzijdig verlamd raakte. Daar kwam in oktober nog eens een Covid19-besmetting overheen. Zijn gezondheid ging achteruit. Afgelopen zaterdag overleed hij in verpleeghuis De Stoevelaar in Goor. Donderdag is de crematieplechtigheid in besloten kring. Herman laat drie dochters na die net als hij sportief aangelegd waren en in het volleybal actief waren. Hij had vier kleinkinderen.

Op bijgaande foto van WVV C-1 in 2003 staat trainer Herman uiterst rechts met naast hem elftalleider André Scholten en aan de andere kant leider Hans Roorda.