Petrusschool reikt cheque uit aan Stichting Evi

De Kerstmarkt op 20 december heeft zijn vruchten afgeworpen! De eer was aan Stan Doeschot, Emma Boink en Jante Markslag om de cheque van 2000 euro uit te reiken aan de vader van Evi, Richard Powel uit Saasveld. Zijn dochter Evi overleed op 12-jarige leeftijd aan kanker. Richard:”Als je kind erg ziek is, wil je er kunnen zijn op alle momenten dat het je nodig heeft. Dan wil je je niet druk hoeven te maken over je werk, of over overnachtingskosten, of over de opvang van je andere kinderen bijvoorbeeld. Die zorgen kun je er op zo’n moment ook niet bij hebben.Stichting Evi werft fondsen om ouders zorgeloos te kunnen laten zorgen voor hun kind met kanker. Op dit moment hebben we 3 aanvragen, twee voor het Emma Kinderziekenhuis in Amsterdam en 1 voor het UMC Groningen.In overleg met onze maatschappelijk werker hebben we besloten dat wij niet op de hoogte gehouden worden wat betreft het ziektebeeld van de kinderen of de duur van het verblijf. In ieder geval, 20 december is voor ons als stichting een topdag en we zij superblij dat jullie ons als doel voor 2015 hebben gekozen!"
Evi, gewoon bijzonder:

“Onze mooie dochter Evi overleed op 12-jarige leeftijd aan kanker.

Evi was sprankelend, stoer, sportief en stralend. Een enorm krachtige en levenslustige persoonlijkheid. Ze genoot vol overgave van alle dingen waar meisjes van haar leeftijd van genieten. Lachen met vriendinnen, op de fiets naar de middelbare school, uitgaan, voor het eerst echt verliefd zijn, maar ook gewoon samen zijn met familie, ouders en zusje.

Zij heeft ons laten zien dat er altijd iets kan zijn waar je vrolijk van wordt. Dat je – hoe ziek je ook bent, en hoe slecht de vooruitzichten ook zijn – NU leeft, en daar blij mee mag zijn. Evi haalde alles uit het leven wat erin zat. Ze bracht mensen samen en dat willen wij voortleven. Daarom hebben we Stichting Evi opgericht”.