Peuters en ouders van Kind Centrum ‘t Hummelheukske vieren 45 jarig jubileum peuterspeelzaal

Dit jaar bestaat peuterspeelzaal ‘t Hummelheukske in Hengevelde 45 jaar en dat betekent feest voor de kinderen. Afgelopen week is er door de oudercommissie en het team een supermooi feest georganiseerd. Het feest stond in het teken van ‘Prinsen en Prinsessen!' Alle peuters mochten verkleed komen en een ouder, opa of oma meebrengen. Bij binnenkomst kreeg ieder een zelf versierde kroon op en in de grote zaal van de Marke stonden de tafels mooi gedekt te wachten op alle peuters en hun begeleiders. Daar genoten ze van een heerlijk ontbijtje. Tijdens het ontbijt kreeg de jarige peuterspeelzaal twee mooie cadeaus, te weten een peuterstepje en een peuterfietsje van de oudercommissie. 
In de loop van de morgen kon deze buiten al uitgeprobeerd worden. Dat de ouders van Hengevelde zeer betrokken zijn bij de peuterspeelzaal bleek eens te meer door alle organisatie en hulp die zij op deze ochtend pleegden. Voor alle peuters waren er eerst diverse spellen uitgezet in de peuterspeelzaalruimte en in de sportzaal. In de grote ruimte van de Marke kwam ‘Lonnie Ballonnie’ om voor alle peuters een mooie ballonfiguur te maken. Ook was er de mogelijkheid om je te laten schminken en zelfs een enkele ouder maakte hier gebruik van. Wie jarig is trakteert dus halverwege de ochtend was er voor allen een lekker taartje. De ochtend verliep gezellig en gemoedelijk en voor de stralende 'hoogheden' Myranda, Adele en Kim kon de ochtend niet meer stuk. Aan het eind was er dan ook voor alle peuters een mooie attentie om mee te nemen naar huis.
Peuterspeelzaal ’t Hummelheukske is in april 1974 opgericht en heeft in de loop der jaren bijna alle peuters van Hengevelde mogen begroeten. De eerste peuters van toen zijn de ouders van de huidige peuters. De peuterspeelzaal heeft diverse ontwikkelingen en kwaliteitsversterkingen doorgemaakt. Met de Petrus basisschool wordt gewerkt aan een verdere versterking van de doorgaande leerlijnen en zoekt men aansluiting bij elkaar met activiteiten.  De peuterspeelzaal met zijn peuterspeelgroep biedt kinderen daarmee een belangrijke plek waar ze lekker kunnen spelen met leeftijdgenootjes van 2 tot 4 jaar, waarbij ze in hun ontwikkeling gestimuleerd en uitgedaagd worden en een belangrijke voorbereiding op het basisonderwijs betekenen. Daarnaast kunnen kinderen die extra aandacht en ondersteuning nodig hebben in hun ontwikkeling, vier dagdelen komen spelen in plaats van de reguliere twee dagdelen.

Daarvoor wordt er gewerkt met Kaleidoscoop, een erkende methode voor Voor- en Vroegschoolse Educatie (V.V.E.)  Daarbij worden de peuters actief ondersteund en gestimuleerd bij het spelen en leren. Spelenderwijs ontwikkelen de kinderen zich, waarbij aandacht is voor elk individu met eigen mogelijkheden en talenten. En in het samenspel met leeftijdsgenootjes is de ervaring dat kinderen die veel met vriendjes samen spelen motorisch vaardiger worden, socialer en meer zelfvertrouwen ontwikkelen. Door de ervaringen op deze ‘voorschool’ starten zij optimaal op de basisschool!
Voor meer informatie kunt u een kijkje nemen op www.kinderopvanghofvantwente.nl