Pieten in Hengevelde dit jaar ‘gewoon zwart’

De Zwarte Pieten discussie is in het land flink opgelaaid. De Pieten die Hengevelde dit jaar zullen aandoen, zijn echter gewoon 'roetbruin', net als andere jaren. Een woordvoerder van de Pieten die Hengevelde gaan beozoeken verklaart het volgende: "Dit jaar zijn de Zwarte Pieten in Hengevelde gewoon in hun originele kleur (roetbruin). Er is over groene en gele pieten nagedacht, maar dat is dit jaar te vroeg. Immers, als de Pieten door de schoorstenen klimmen zijn ze zo weer roetbruin. Als gekleurde Pieten echt een trend wordt dan blijft Hengevelde zeker niet achter. Echter, dan vragen we volgend jaar eerst aan alle inwoners de schoorstenen goed te vegen zodat de groene en gele Pieten dan door schone schoorstenen kunnen klimmen en ze niet direct weer roetbruin zijn."

David Spekreijse, een Hengeveldenaar van Colombiaanse afkomst wil ook zijn mening over de discussie rondom Zwarte Piet ventileren:

"Ik vind dat je niet moet zeuren over iets wat al jaren bestaat. Zwarte Piet moet zwart blijven en niet bijvoorbeeld paars. Als je allemaal verschillende Pieten hebt lijkt het meer op Carnaval dan op Sinterklaas", laat David weten. 1 op de 5 Nederlanders (19 procent) vindt het inmiddels terecht dat er een discussie gevoerd wordt over Zwarte Piet (vorig jaar was dit nog 8 procent). En bijna een kwart van alle Nederlanders (23 procent) blijkt een aangepaste Piet met zwarte roetstrepen op het gezicht een acceptabele oplossing te vinden.