Salut opent twee nieuwe locaties voor Brievenhulp

Salut opent op 18 juni aanstaande twee nieuwe locaties in Hof van Twente. De welzijnsorganisatie verleent namelijk vanaf week 25 elke maandagmorgen ook Brievenhulp vanuit de bibliotheken in Delden en Markelo. De opening van de extra locaties zijn tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de beide bibliotheken.
Brievenhulp is bedoeld voor mensen die moeite hebben met het lezen, begrijpen en schrijven van brieven of andere teksten. Brievenhulp is er ook voor advies bij het beantwoorden en invullen van formulieren en voor hulp bij zaken die digitaal geregeld moeten worden.
“De reden om, naast de locatie in het gemeentehuis in Goor, twee extra Brievenhulp-locaties te openen, is om dichter bij onze doelgroep te zitten”, legt coördinator Mark Elling uit. “Met name de senioren die nog wel mobiel zijn, maar liever niet helemaal naar Goor willen, kunnen straks dichterbij huis terecht voor Brievenhulp. We hopen hiermee de financiële zelfredzaamheid en het welzijn van de inwoners zo hoog mogelijk te houden.“
De locaties worden beide bemand door twee geschoolde vrijwilligers met specifieke kennis op het gebied van boekhouding, administratie, schulden en financiën. De Brievenhulp maakt verder gebruik van de kennis en expertise van het NIBUD.
Feestelijke opening
Beide locaties worden feestelijk geopend op 18 juni. Wethouder Pieter van Zwanenburg zal in Markelo om 10.45 uur de officiële handelingen verrichten. Drie kwartier later, om 11.30 uur, opent hij de locatie in Delden. Alle inwoners van Hof van Twente zijn welkom.