Steun Martine met de WeHike Challenge!

Martine Leuveld: “Ik sta aan de start van iets heel gaafs! In juni van dit jaar ga ik namelijk op WeHike Challenge met de Bas van de Goor Foundation! Dit doe ik natuurlijk niet voor niks, ik help de Bas van de Goor Foundation zodat zij ervoor kunnen zorgen dat mensen met diabetes kunnen bewegen en sporten!

Zelf heb ik bij mijn kinderen (ook beide diabetes type 1) gezien hoe mooi het voor hen was om deel te nemen aan de sportkampen van de Bas van de Goor Foundation. Als begeleider van de Nationale Diabetes Challenge in Markelo heb ik ervaren hoeveel baat mensen kunnen hebben bij dit goede en laagdrempelige programma. Ook zo’n prachtige activiteit van de Bas van de Goor Foundation! Omdat ik zelf als type 1 diabeet ook het belang van een gezonde leefstijl ervaar zet ik me graag in om geld in te zamelen zodat uiteindelijk veel mensen met diabetes kunnen worden gemotiveerd tot een gezonde leefstijl.

Draag jij dit ook een warm hart toe? Wil je me dan helpen mijn doel te bereiken? Zie de website hieronder hoe jij mij en de Bas van de Goor Foundation kunt helpen.

Heb jij er wat geld voor over om dit mogelijk te maken voor kinderen met diabetes?
KLIK HIER
Via deze link kun je wat meer lezen over mijn challenge en zie ik natuurlijk graag donaties tegemoet 😉
Alvast hartelijk dank!!!

Rechts Bas van de Goor, hij heeft diabetes en is directeur van de Bas van de Goor foundation.

De BvdGF zet zich in om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door middel van sport en bewegen. De farmaceutische industrie vaart wel bij dit soort ziektes, is dit echt als tegengeluid bedoeld? 
De Bas van de Goor Foundation zet zich in om mensen letterlijk en figuurlijk te bewegen naar een betere kwaliteit van leven met diabetes. Want diabetes is er nou eenmaal en dé oplossing helaas nog niet. Voor ons geen reden om stil te staan, sterker nog, bewegen is voor iedereen belangrijk. Het maakt je fitter, gezonder en vrolijker. Maar als je diabetes hebt is sporten en bewegen nóg belangrijker. Als je diabetes type 1 hebt dan krijg je eigenlijk een opdracht mee om handmatig je glucosewaarde stabiel te houden. En dat is nou net de lastige opgave omdat er heel veel factoren invloed hebben op je glucosewaarde (wel meer dan 42!). Daarom informeert de Bas van de Goor Foundation mensen, maar laten zij het de mensen nog liever zelf ervaren, dat sporten en bewegen met diabetes soms een puzzel is, maakt het zeker niet onmogelijk is om en daar helpen zij graag bij.

Hoe zou jij het belang van bewegen voor diabetici omschrijven?
Sporten en bewegen is voor iedereen goed, maar voor mensen met diabetes soms beste ingewikkeld. Terwijl het juist voor deze groep heel veel positieve effecten heeft, bijvoorbeeld op hun bloedglucosewaarden en hun medicatiegebruik.  Door het bewegen word je insulinegevoeliger, wat betekent dat voor sommige mensen de insulinewerking soms tot wel 4/5 keer zoveel toeneemt. Het bewegen kan bloedsuiker verlagend werken, maar in sommige gevallen van sport en beweging ook juist weer verhogend! Bij dit puzzeltje probeert de BvdGFoundation de mensen dan ook weer te ondersteunen en uit te leggen waar de verschillen in zitten en hoe je dit zo goed mogelijk onder controle kunt houden. Zelf ervaar ik ook hoeveel effect bewegen heeft op mijn mentale welbevinden.  En dat is super belangrijk. Door de diabetes ben je 24/7 in je hoofd bezig met hoe je moet leven, bewegen zorgt voor ontspanning en je gaat je vrolijker voelen!

Hoe ziet jouw voorbereiding op de WeHike Challenge eruit?
Vooral heel veel wandelen en traplopen! Via de Foundation doe ik mee met de wandeltrainingen van WandaWandelt, waarin we echt opbouwen naar een meerdaagse wandeltocht van 20 à 25 km per dag. Ik probeer sowieso al dagelijks mijn 10.000 stappen te zetten, maar dit wordt toch wel even wat intensiever. 6 februari is de eerste gezamenlijke hiketraining in Papendal te Arnhem waar ik aan mee ga doen.

Hoe zijn de zes dagen ingedeeld? Zelfde programma als in 2021 of? 
We wandelen gemiddeld 20 kilometer door de Spaanse natuur, maken tot wel 500 hoogtemeters per dag en worden ondersteund door een volgauto die ons voorziet van meerdere verzorgingsposten. Ook gaat er medische begeleiding mee, om het voor iedereen zo veilig mogelijk te maken. De routes zijn nog niet volledig vastgesteld, omdat we altijd afhankelijk blijven van het weer! We sluiten af met de Senda de Bas, wat inmiddels bekend staat als een stukje Nederland in Spanje. Het pad is vernoemd naar Bas, een pad dat mensen met diabetes verbindt en laat zien hoe sterk onze band is met Spanje.

Hoe groot moeten we dit evenement zien?
 Jaarlijks vinden er diverse bike, hike en run challenges plaats. Dit jaar zal de hike challenge opnieuw in Spanje plaatsvinden. Daardoor is er een goed contact met de mensen aldaar en kan er ook dit jaar weer met veel enthousiasme een grote groep mensen met diabetes verwelkomd worden om samen de uitdaging aan te gaan. En dat is mooi omdat er op die manier donaties worden opgehaald om kinderevenementen te organiseren! Daarnaast is het ook mooi dat mensen met diabetes zich kunnen verbinden en dat zij op die manier worden ondersteund in het leren over hun eigen diabetesmanagment. Alleen dat al maakt het deze hike keer op keer weer letterlijk maar ook op een figuurlijke manier ‘groots’.

Wat wil je verder nog kwijt? 
Met de steun van elke deelnemer aan de challenges van de BvdGF kan de Foundation weer beweegactiveiten voor kinderen met diabetes organiseren. Iedere deelnemer haalt met zijn of haar deelname donaties op waarmee de Foundation onder andere sportkampen en allerlei soorten clinics organiseert, van wintersporten in Oostenrijk, tot rugby en hockey clinics in Nederland, om hen te laten ervaren wat sport met hun diabetesmanagement doet, ze hierbij te ondersteunen met medische begeleiding en hen te informeren over de positieve effecten van beweging. We willen kinderen inspireren tot een sportief leven met diabetes en laten zien dat alles nog mogelijk is.

Heb jij er wat geld voor over om dit mogelijk te maken voor kinderen met diabetes?

KLIK HIER

Via deze link kun je wat meer lezen over mijn challenge en zie ik natuurlijk graag donaties tegemoet 😉