Tien mannen; 1 doel dat alle verwachtingen overtrof!

Na een lange voorbereiding was het afgelopen zaterdag dan zo ver: De Singer-party bij Wegdam Food Link in Haaksbergen. Een groep mannen; dat overigens nog steeds op zoek is naar naaimachines voor een project in Sierra Leone waarbij tienermoeders geholpen worden om met hun kinderen een zelfstandig bestaan op te bouwen, gaven een feest waarbij de opbrengst rechtstreeks, zonder tussenkomst op de juiste plek terechtkomt. Met een bruto-opbrengst van 32.000 euro en een honderdtal aan naaimachines is de dank namens deze groep groot aan iedereen die hier en steentje aan heeft bijgedragen. (KLIK HIER voor foto's) 
De naaimachine actie loopt nog tot aan 29 februari! Mocht je ergens een naaimachine weten of heb je er zelf een staan die je wilt doneren bel dan met 06-10175105 of neem contact op met een van de onderstaande personen:
Harry te Rietmolen, Jeroen Nijkamp, Jan Velthuis, John Pierik, Erik Vogt, Raymond Wegdam, Maurice Workel, Laurens Reith, Gerard Bos en Brian Wegdam.
De Singerparty bedankt de volgende sponsoren:

So Nice

Keurslager Brummelhuis

Reggestad Automatisering

ICS Computers

Lisette Fournituren

Bistro de Kolenbrander

Slagerij Stefan Beld

MarkT-Design

BJVH strategie & design

Keurslagerij Boenders

Erik ten Hag / Ajax

Holland Geschenkpakket

AH Kamphuis Haaksbergen

Wijngaard Hof van Twente

Audrey Bok nagelstudio

Restaurant de Blanckenborgh

Abeos

Stefan Brummelhuis ism Wegdam Food Link

Mooi Hair & Beauty

De Reetmöllebus

In ieder geval:
 
Ze krijgen een opleiding tot kleermaakster met naaimachines uit Twente!’
De veiling onder leiding van Gerard Bos op deze avond heeft ook veel geld in het laadje gebracht
 
Het bovenstaande is een uitvloeisel van de Wegdam Foundation
Deze komt voort uit de activiteiten van Wegdam Food Link BV, een handelskantoor en investeerder die vooral actief is op het Afrikaanse continent. Via deze weg komt het bedrijf in aanraking met schrijnende situaties, maar ook met lokale mensen die daar wat aan doen. Dit zijn de helden die wij willen helpen in hun strijd tegen armoede en onrecht.
Financiële hulp en goederen komen direct terecht op de plek waar het nodig is, zonder overheadkosten. Voor meer info: www.wegdamfoundation.com 
Als je denkt aan Sierra Leone zijn de burgeroorlog in de jaren negentig en de ebola-uitbraak in 2014 zaken die waarschijnlijk als eerste bij je opkomen. Maar er zit verandering aan te komen voor het door armoede geteisterde West-Afrikaanse land en hier willen wij graag aan bijdragen.
Tijdens de openingsspeech van Brian Wegdam was het muisstil in de zaal
 
De Wegdam Foundation steunt een project in Sierra Leone waarbij tienermoeders geholpen worden om met hun kinderen een zelfstandig bestaan op te bouwen.
 
De Wegdam Foundation start een project in Sierra Leone waarbij tienermoeders geholpen worden om met hun kinderen een zelfstandig bestaan op te bouwen.
Het probleem van tienermoeders in Sierra Leone is groot, 33% van alle zwangerschappen overkomt meisjes jonger dan 18 jaar. Deze meisjes kunnen en mogen bij wet dan niet meer naar school en worden afhankelijk. Vaak is de vader niet meer in beeld en is de eigen familie al straatarm en daarom niet in staat om hun dochter met kleinkind op te vangen.
Het doel van het project is om meisjes een brede opleiding te geven waarbij ze naast basisvaardigheden als taal en rekenen ook leren hoe ze voor hun kind moeten zorgen en ze leren kleding te maken. Doordat ze een vak leren, kunnen ze hun eigen inkomen genereren en worden ze onafhankelijk. Op deze manier kunnen wij ze weer een toekomst bieden.
De tienermoeders worden vanuit hun dorp naar een opleidingscentrum gebracht. Dit is tevens voor hen een veilige plek.
Voor dit project zijn ook naaimachines nodig, die vaak ongebruikt ergens op zolder staan. Vandaar is de entree voor dames gratis wanneer ze een naaimachine meebrengen. Voor degene met de meeste naaimachines ligt een beloning in het verschiet.