Twente Milieu vraagt Twentse supermarkten om grote doorzichtige zakken voor verpakkingsmateriaal

Twente Milieu roept supermarkten in Twente op om doorzichtige zakken met een inhoud van 60 liter op te nemen in hun assortiment ten behoeve van de inzameling van verpakkingen.

Verpakkingen (plastic, blik en drankenkartons) worden sinds 2015 apart ingezameld. Hiervoor vraagt Twente Milieu de inwoners gebruik te maken van doorzichtige zakken. Doorzichtige zakken zorgen mede voor een goede verwerking van het verpakkingsmateriaal. Daarnaast helpt het de inzamelaar om te checken of er daadwerkelijk verpakkingen in de zak zitten, zodat er zo min mogelijk vervuiling tussen het verpakkingsmateriaal komt.

Veel inwoners vinden het prettig om zakken van 60 liter te gebruiken voor het verzamelen van de verpakkingen. Twente Milieu krijgt echter regelmatig het signaal dat de doorzichtige zakken alleen verkrijgbaar zijn met maximaal een inhoud van 35-40 liter. Dit vinden veel inwoners te klein, vanwege het relatief grote volume van verpakkingsmateriaal. Overigens mag het verpakkingsmateriaal ook los in de verpakkingencontainers gegooid worden.