Uitgaanstip: Noaber Oogstfeest, vandaag in Hengevelde!

“Door het succes van vorig jaar herhalen wij ons Noaberoogstfeest op zondag 9 september van 11:00 tot 16:00 uur! Bij Ayurveda Twente aan de Goorsestraat 49 in Hengevelde!” aldus eigenaar Sylvia Lotte. “Een geneuglijk programma met diverse activiteiten voor jong en oud. Voor de opening is Annie Schreijer uitgenodigd, zij verwelkomt om 12:00 uur de bezoekers en opent het Noaberoogstfeest op passende wijze.U bent van harte welkom en wij hopen dat het een jaarlijkse Twentse traditie mag worden!” (Klik HIER voor de foto's van afgelopen jaar)
Verder werken onder andere mee: Rotink Kook & Kado, ('Alles waar je lekker uit eet en drinkt komt van Rotink. Laat je nieuwsgierig maken en kom gauw aan') Imker vereniging De Heidebloem en Kaasboerderij Keuper.
Het programma ziet er als volgt uit:

 
Programma
11.00 uur: Rode loper met Indiase thee en appeltaartje
12.00 uur: Opening Noaber Oogstfeest door mevrouw Annie Schreijer-Pierik (Europarlementariër)
12.30 uur:   Rondleiding praktijk en presentatie Twentse wonderzalf
13.30 uur: Lezing door Robert Swami Persaud,  Ayurvedisch geneesheer
15.00 uur: Buitenconcert van harpiste Femke Bloem
Rondom het erf zijn de Noabers met diverse kraampjes en activiteiten voor een geneuglijke dag met hapjes en drankjes.
16.00 uur: Afsluiting.
 
Doel van deze dag
Met als doel om nog meer personen van dienst te kunnen zijn is uitbreiding nodig. Met de opbrengsten van deze dag hoopt Sylvia Lotte hiermee een start te maken o.a. de isolatie van het dak van het kuuroord om de hooizolder te kunnen gebruiken voor groepsactiviteiten. Het landgoed Weldam waar het kuuroord gelegen is draagt bij aan onze biodiversiteit. Door haar uitgekiende natuurbeheer is het landgoed van grote culturele historische waarde en van groot belang voor de gezondheid van mens, dier en milieu.
 
< Sylvia met harpiste Femke Bloem
 
Sylvia Lotte
Oprichtster en eigenaresse Sylvia Lotte van Ayurveda Twente werkte 12 jaar geleden in de reguliere gezondheidszorg. Daarna raakte zij steeds meer geïnteresseerd in andere vormen van gezondheidszorg. De van huis uit meegekregen kruidengeneeskunde is altijd haar passie geweest en door de kennismaking met de Ayurveda viel alles samen. Ze volgde de opleiding bij Hogeschool Ayurveda van Robert Swami Persaud en begon haar eigen kuuroord. Destijds geheel nieuw voor Twente.  De naam van Ayurveda Twente trekt zowel nationaal als internationaal gasten aan en vormen een groeiende vaste klantenkring.
 
Thema Ayurveda & Noabers
Streekproducten van Noabers staan dagelijks centraal binnen het kuuroord. Producten zoals o.a. kruiden, honing en zuivel worden ook gebruikt tijdens behandelingen. Tevens worden de regionale producten gebruikt voor alle Ayurvedische maaltijden die kuurgasten nuttigen tijdens een verblijf bij Ayurveda Twente. Het Noaberschap waar wij trots op mogen zijn in Twente wil Sylvia Lotte graag vormgeven door middel van diverse activiteiten voor jong en oud. Vandaag kunt u proeven, ruiken, zien, horen, genieten van een divers en ontspannen programma.
 
Kaasboerderij Keuper
Kaasboerderij Keuper is een familiebedrijf met veel kennis en liefde voor het vak. Onze ambachtelijke boerenkaas en andere zuivelproducten worden gemaakt van de melk van eigen koeien. Diverse soorten heerlijke boerenkaas, zoals: naturel, brandnetel, knoflook, olijf, tomaat, komijn e.a. karnemelk (op de manier en met de smaak van vroeger), boter, yoghurt en vruchtenyoghurt, kwark en vruchtenkwark en vanillevla.
Onze winkel is het juiste adres voor: kaas en zuivelproducten, gemaakt van de melk van onze eigen koeien. Diverse streek-producten zoals: jam, vlees, honing, eieren, ijs, fruit, prima kwaliteit aardappels, uien en de lekkerste zelfgemaakte pasta.
 
Wij wensen u allen een inspirerende dag toe en hopen u wederom te mogen begroeten bij Ayurveda Twente.