Viscursus jeugd Het Simmetje Diepenheim 2019 gestart

Zaterdag werd de jaarlijkse viscursus voor de jeugd van Hengelaarsvereniging Het Simmetje Diepenheim gehouden bij camping de Mölnhöfte in Diepenheim. De opkomst was redelijk.  Er deden 10 nieuwe deelnemers mee in de leeftijd van 6 t/m 9 jaar en deze werden begeleid door 4 vrijwilligers van de vereniging. De cursisten bekeken eerst 3 filmpjes over Vissen doe je zo (vaste stok), van Ed Stoop, bekend van Vis Tv op een groot scherm en er werd van alles verteld, uitgelegd en voor gedaan over de mooie sport vissen. Ook werden er gezamenlijk enkele vistuigjes gemaakt. De cursisten waren zéér enthousiast.  Na de vragenronde togen de vissers naar de waterkant bij camping om de kunst van het uitloden en peilen in de praktijk te brengen. Daarna werd er ruim anderhalf uur naar hartenlust gevist. 

De vissen hadden er helaas weinig zin in, maar toch werden er in totaal nog 38 vissen gevangen en iedereen ving 1 of meerdere vissen.  De cursisten gingen enthousiast huiswaarts en mochten namens Hengelaarsvereniging Het Simmetje Diepenheim de vishengel en het tuigje mee nemen naar huis en kregen nog een tasje met een jeugdwedstrijd overzicht mee met een mooie sticker en een zak lokvoer (deze werd gesponsord door Hennie Kruidenier uit Haaksbergen). Het was een zéér mooie en geslaagde middag voor cursisten en vereniging.
Om alle foto's te bekijken: www.hetsimmetje.nl 

De 1e viswedstrijd voor de jeugd wordt gehouden op vrijdag 24 mei 2019 aan de Hofmaatvijver te Neede. Vertrek vanaf de parkeerplaats van Beltman te Diepenheim om 18.15 uur en niet later!