Weer naar school: ‘Bepakt en bezakt, maar vooral met een lachend gezicht!’

De Petrusschool heeft maandagochtend na acht weken hun deuren weer geopend voor kinderen. Dat gaat met aanpassingen gepaard, om de 'anderhalvemeterklas' mogelijk te maken. Individuele tafeltjes en stoeltjes staan ver uit elkaar maar voorlopig geeft het niks, er is vooral opluchting en blijdschap dat de school weer draait. Zo komen de kinderen voorlopig in deeltijd naar school en nog niet vijf dagen per week. Directeur Dineke Hek:”

“Vandaag is de school weer begonnen! Al ruim voor half acht waren de eerste enthousiaste juffen aanwezig om de laatste voorbereidingen te treffen. Vanaf kwart over acht kwamen de kinderen. Allemaal bepakt en bezakt, maar vooral met een lachend gezicht. Heel duidelijk: we hebben er weer zin in! Iedereen liep meteen volgens de afspraak door naar binnen. In de school staat bij iedere groep een handenspraystation, hygiëne is nu nog belangrijker dan normaal.

Vandaag is er begonnen met halve groepen, dat is even wennen. Morgen komt de andere helft van de groep. Voorlopig is deze “halve” school het maximale dat mogelijk is. Dat betekent ook dat de kinderen de andere dag nog thuis aan de slag gaan met schoolwerk.
De eerste stap op weg naar het normale schoolleven is gelukkig weer gezet!”

Intern begeleider Anne ten Heggeler: “Zowel de kinderen als de leerkrachten waren blij om er weer te zijn. We moeten wennen aan de 1,5 m afstand, het onderwijs is echt anders op deze manier. Wel fijn om blije gezichten te zien. De leerlingen gaan netjes op de plekken zitten en houden zich aan de afspraken. Al met al:

Een goede 1ste  schooldag!”