Bentelo Beweegt in de prijzen

Wandelen, spelen of sporten; de openbare ruimte is een prima plek om in beweging te komen. Vijf Overijsselse initiatieven rond buiten bewegen krijgen financiële ondersteuning van Provincie Overijssel. Zij wonnen de Challenge Bewegen in de Openbare Ruimte van de provincie. Gedeputeerde Bert Boerman maakte op woensdag 6 maart 2019 de winnaars bekend tijdens een sportieve bijeenkomst in het provinciehuis.
Bentelo Beweegt
Een initiatief waarin diverse verenigingen en inwoners van Bentelo een beweegroute voor jong en oud in het dorp willen realiseren. De beweegroute is te gebruiken door bijvoorbeeld de ouderengym, voor trainingen van coaches en sportverenigingen, clinics van de lokale bootcampgroep.
Tom Jannink schrijft op facebook:”Trots op dit resultaat! We zijn met Bentelo één van de vijf winnaars uit 34 deelnemers. Hiermee hebben we een bijdrage van € 20.000,-, van Provincie Overijssel, gewonnen voor de realisatie van een beweegroute rond de Pol. Een mooie samenwerking tussen HV Bentelo, VV Bentelo, De Pol Bentelo, De Polstars, Ineke Logt, Bentelose jeugd, Bentelose ouderen en anderen. Nu aan de slag!”

Provincie Overijssel wil de openbare ruimte meer gebruiken om te sporten en te bewegen. Om ideeën op te halen om mensen in beweging te krijgen, is de challenge opgezet. Hieruit kwamen vijf winnende initiatieven:
Sporten en bewegen in de buitenlucht in Diepenheim
Een initiatief waarin inwoners en professionals uit Diepenheim de handen ineen hebben geslagen om een ruimte, zo groot als een voetbalveld, te benutten voor groen en beweging. Er komen onder andere calisthenics toestellen om kracht, lenigheid en coördinatie te trainen, een beachveld en paden voor kleine ommetjes en fietscross. De kracht van dit project zit in de samenwerking tussen inwoners, verenigingen, onderwijs en zorg- en welzijnsinstellingen en de verbinding tussen de verschillende beweegactiviteiten en de buitenruimte.

De provincie helpt inwoners graag bij het realiseren van ideeën om de eigen buurt, wijk, omgeving, dorp of stad leuker te maken. Een plan waardoor mensen bijvoorbeeld zelfstandig kunnen (blijven) leven, gezond gaan bewegen of waarmee het noaberschap groter wordt. Kijk voor de mogelijkheden op www.overijssel.nl/socialekwaliteit .