Bentelo niet naar Italië, dan Italië maar naar Bentelo

Laat je willekeurige mensen de foto’s zien en je vraagt ze, in welk land dit gebouw gelegen is, dan is bijna unaniem het antwoord: Italië. Niet dus. Hof van Hagmolen is een appartementencomplex in het mooie Bentelo aan de rand van het Hagmolenbos. Het ligt aan de weg tegenover café Spoolder.

Ruben Eijsink maakte een prachtig filmpje dat rondging op de sociale media, KLIK HIER.

‘Het complex telt acht appartementen, ieder voorzien van vier slaapplekken. Het mediterrane uiterlijk van het gebouw geeft je het gevoel alsof je écht op vakantie bent’ is te lezen op www.Hofvanhagmolen.nl. In luttele seconden ga je van Italiaanse sferen naar een Twents uitzicht vanaf het balkon. Op deze website leest u eveneens dat de het creatieve brein achter het bijzondere gebouw altijd op zoek bent geweest naar plekjes die iets te vertellen hebben.
Wat heeft deze plek te vertellen?
Gastheer, John Nijland:


Het uitzicht op het verleden: De plek van de voormalige  havezate de Hachmeule en uitzicht op de plek waar Huttenkloas is geboren.

“Het is in ieder geval een historische omgeving! Vanuit de appartementen heb je prachtig uitzicht op de plek waar Huttenkloas, een berucht misdadiger uit de eerste helft van de achttiende eeuw, is geboren.

En:

Nabij de eik in de verte lag in het verleden havezate de Hachmeule met een bijbehorende molen die gebruikt werd als korenmolen en oliemolen. En als je dan in deze context iedere avond ook nog eens meerdere reeën langs de desbetreffende bosrand ziet schuiven, dan denk ik: Deze locatie heeft echt wel iets te vertellen!”

<<John Nijland

Hoe ben je op het idee gekomen van het toch wel bijzondere design?
“De basis is misschien wel het schilderij dat op een schildersezel op het binnenplein te bewonderen is. Verder ben ik met enige regelmaat op vakantie geweest richting de Middellandse kust en zag daar de dorpjes van de details, zal ik maar zeggen. Dan denk ik aan de ronde trapjes, de fraaie geveltjes, balkonnetjes en bogen. Ik wilde in ieder geval iets anders. We zijn enkele keren wezen kijken bij vergelijkbare projecten in Noordoost Twente, maar daar zag ik toch wel veel van hetzelfde". 

Carrière switch
“Ik heb hiervoor in de bouw gewerkt als zzp-betontimmerman en als ik dan ’s avonds thuiskwam van mijn werk, moest ik de varkensschuur weer in. In 2006 heb ik grond gekocht in duitsland op voorwaarden dat ik een vergunning kon krijgen,dit werd mij verleend eind 2008. Gezien de crisis trok de bank zijn beloftes in betreffende de financiering van de varkensschuur. Dus heb ik die grond maar weer verkocht. Ik dacht dan wel eens: Wil ik dit tot mijn 67e? Nee. En zo is het idee geboren om totaal wat anders te gaan doen van agrarisch naar toerisme.

Ik zat vast aan de ruimte van deze voormalige schuur. Ik mocht weliswaar iets hoger bouwen, maar de omlijning stond vast. Een dakkapel mocht ook niet. Dan maar de diepte in,dus gebruik gemaakt van de kelder. En zo is het idee geboren om die ruimte te benutten. Twee jaar na dato werd het project operationeel.”

Reacties
“De reacties tot nu toe zijn overweldigend. Ik kan er niets anders van maken, het is gewoon zo. Met Hemelvaart bijvoorbeeld zijn hier veel mensen komen kijken, ze waren allemaal onder de indruk, met name van het binnenplein.”

Werving
“Ik denk dat 90% van mijn gasten hier komt via de website www.natuurhuisje.nl. We zijn ook te vinden op www.Booking.com maar dat moet nog op gang komen. In de weken dat we nu open zijn, hebben we bijna alle Nederlandse provincies gehad en verder ook wel gasten uit Duitsland en België.

Werkweek
Mijn werkweek bestaat nu uit schoonmaken, bedden opmaken, boekhouding en planning; wie komt waar en wanneer. Dat zijn ook taken waar mijn zoon Luc mee helpt naast het wassen en grasmaaien. Verder heb ik hulp van mijn zus en zwager. 

Info van de website www.Hofvanhagmolen.nl :

Het binnenplein is een openbare ruimte. Het heeft een authentiek mediterraan uiterlijk met veel kleur. Aan het binnenplein is een ruimte met een pooltafel en u vindt er informatie over de omgeving en buiten is een speelveld en een
jeu de boulebaan

Appartementen
De mediterrane stijl is ook doorgevoerd in de zeven appartementen, elk met zijn eigen charme.
Ieder appartement is voorzien van een keuken, zitruimte, badkamer,douche, toilet en vier slaapplekken verdeeld over twee kamers.
In het hele complex is gratis WiFi beschikbaar.
Huisdieren zijn niet toegestaan.

Stijl; Twee verdiepingen
- 2x tweepersoons slaapkamer
- toilet
- badkamer met douche
- keuken met zitruimte
- binnen balkon
- buitenbalkon

Tarieven:
Zondag t/m donderdag €99,- per nacht per appartement
Vrijdag t/m zaterdag €120,- per nacht per appartement
(Deze prijs geldt ook voor vakantie- en feestdagen)

Prijzen zijn exclusief eindschoonmaak (€40,-) en
Exclusief toeristenbelasting (€1,05 p.p.p.n.)
Optie: Bedlinnen €12.-
Bedlinnen €6,- per set
Set badlinnen: 2 grote, 2 kleine handdoeken en 2 washandjes)

Hieronder nog enkele foto's:
======================================================