Parochie brengt boek uit over 75 jaar Bentelo

In 2020 is het 75 jaar geleden dat ‘de Botterkark’ gebouwd werd én dat de parochie Bentelo officieel werd opgericht. Met de opening van dit noodkerkje, groeide buurtschap Bentelo uit tot een prachtig dorp. Wat is er veel gebeurd in die jaren! Dat verdient een jubileumboek! Een boek vol mooie foto’s en verhalen over driekwart eeuw parochie Bentelo. Wist jij dat op de plek waar nu OLV-kerk staat met z’n parkeerplaatsen ervoor, eerst een fietsenwinkel stond, een kruidenierszaakje en een café? Dat je begin jaren ‘60 door de burgemeester ook soms naar de pastoor gestuurd werd om instemming te vragen voor het starten van je eigen bedrijf? Dat de OLV-kerk in Bentelo een van de meest vooruitstrevende en actieve koren heeft in de regio? Dat de pastorietuin zich nog steeds prima leent voor een Hemels Ontbijt?

Help mee aan het jubileumboek
In het archief van de O.L.V.-kerk liggen honderden foto’s en krantenknipsels op de plank. Maar misschien heb jij een bijzondere foto, gemaakt in of om de noodkerk of de huidige kerk (*1954), die absoluut niet mag ontbreken in het jubileumboek. Een gedicht, een anekdote of een lied… Help je op jouw manier mee aan dit boek van en over de parochie Bentelo?

We zoeken (oud)Benteloërs;

  • met een bijzonder verhaal, een mooie herinnering, originele foto’s of andere materialen die te maken hebben met de parochie Bentelo
  • die deel willen uitmaken van de schrijversclub (ervaren/onervaren: als je maar bereid bent om met en van elkaar te leren)
  • die deel willen uitmaken van de fotoclub (voor het selecteren van bestaand fotomateriaal en om nieuwe foto’s te maken (bijvoorbeeld tijdens interviews).

Meld je bij de Werkgroep 75 jaar parochie Bentelo’
Dus, heb je materialen of wil je op een andere manier meehelpen? Stuur je mail naar marinusnijland@gmail.com of spreek één van de werkgroepleden aan. Dit zijn Henk Kamp, Jan Katier, Marinus Nijland en Ellen te Riele-Ottenschot.