Parwin ontroert na verrassing van vrijwilligers

De Stichting Parwin bestaat vijf jaar. In die tijd wist de Koerdische Parwin Hassan, met hulp van vele vrijwilligers, 230.000 kilo hulpgoederen te verzamelen en naar mensen te brengen in Noord Irakese vluchtelingenkampen. Om stil te staan bij het eerste lustrum van de Stichting, nodige Parwin alle vrijwilligers uit om hen te bedanken. In reactie daarop verrasten de vrijwilligers Parwin en haar man Alie met cadeaus, knuffels en een financiële bijdrage als tegemoetkoming in transportkosten. “Ik ben ontroerd door de hulp van zoveel lieve mensen die mij al jaren steunen”, zegt de 63 jarige Bentelose. “Toen we deze Stichting oprichtten, hoopte ik dat onze hulp maar korte tijd nodig zou zijn. Maar door voortdurende oorlog en onderdrukking is de situatie voor vele miljoenen mensen nog steeds schrijnend. De vluchtelingenkampen zitten overvol en de omstandigheden veranderen nauwelijks. Ik kan er niet van slapen”, geeft een geëmotioneerde Parwin Hassan toe. “Zolang ik leef blijf ik mensen helpen die in nood zijn.” Om het vol te houden denkt ze aan de dankbare blikken in de ogen van kinderen die een knuffelbeest uit Nederland ontvangen. “Zij stimuleren mij om door te gaan met dit werk, ook al blijft het moeilijk om het transport naar dit gebied financieel voor elkaar te krijgen, want brandstof is duur. Dus ik hoop dat mensen ons, ook in 2019, blijven steunen.”
Gebrek aan alles:
Het is al ruim 20 jaar geleden dat Parwin en haar familieleden hun geliefde vaderland als politiek vluchtelingen verruilden voor Nederland. Parwin en haar gezin zijn volledig geïntegreerd in Bentelo. Met haar, zetten vele mensen die haar en de Stichting Parwin kennen, zich in voor vluchtelingen in Noord Irak. De garage van haar huisje in Bentelo staat volgepakt tot aan het plafond met dozen. En een boerenschuur van de familie Borre is ingericht als sorteer- en verzamelstation. “Allemaal spullen die we verzamelen en met behulp van een Koerdische transporteur naar de juiste bestemming brengen. Op 24 januari ga ik zelf weer mee daar naartoe. We zijn begonnen met het verzamelen en uitdelen van knuffelbeesten en -poppen. Door de oorlogssituatie, kwam daar al snel de behoefte bij aan warme kleding, jassen en schoenen, maar ook aan schoolspullen en toiletartikelen. In de vluchtelingenkampen is gebrek aan alles”, verklaart Parwin. “En dan is het zo fijn om gesteund te worden vanuit Bentelo en vele andere dorpen en steden in Nederland.”
Help Stichting Parwin
Heeft u nog knuffels of schoolspullen voor de kinderen in Irak? Heeft u warme kleding en schoenen over? Wilt u een pakket schenken met toiletartikelen zoals tandenborstels, -pasta, luiers en maandverband? Breng ze dan alstublieft naar Parwin Hassan, Morsmanstraat 23 in Bentelo.
Liever een bijdrage storten voor de transportkosten? Ook uw gift is zeer welkom op Rabo rekeningnummer NL81 RABO 01133 141 91 tnv Stichting Parwin of via IDeal op www.stichtingparwin.nl/donatie.
 
Kijk voor vijf jaar foto’s en ervaringen op de Facebookpagina van Parwin Foundation. Al vast hartelijk dank namens Parwin en de kinderen in Irak.